Welke parasol kies jij?

De tijd dat een parasol kopen niet moeilijk was, omdat ze allemaal min of meer hetzelfde waren, ligt duidelijk achter ons. Kies je voor een grote of toch een kleinere parasol, maar vooral ook: wat voor type parasol koop je? Ga je voor een betrouwbare, die stevig aan de muur verankerd is, of voor een eenvoudige, traditionele stokparasol? Uiteraard hangt het allemaal af van de situatie waarin je de parasol gebruikt én van je budget.

Welke soorten parasols zijn er?

Grofweg zijn er drie types parasols: de muurparasol, die dus aan de muur bevestigd is, de stokparasol, die traditioneel met een stok door de tafel heen staat of in een betonnen parasolvoet staat, en de zogenaamde populaire zweefparasol. Bij de laatstgenoemde is de stok niet onder de parasol, waardoor het meer ruimte geeft. Maar vaak hoor je ook de term horecaparasol vallen. Nu is dit een ruim begrip, maar je zou kunnen zeggen dat een horeca parasol groot, stevig en dus windvast is. Daarnaast kan je, als je een horeca parasol kopen gaat, kiezen voor verwarming of verlichting. Een elektrische horeca parasol bestaat ook. Lekker handig, toch?

Parasol

Wat maakt de prijsverschillen zo groot?

Nu zijn er in iedere klasse veel prijsverschillen. Natuurlijk maakt het verschil hoe groot de parasol is en of je voor extra’s als verwarming, verlichting of elektrisch te openen gekozen hebt. Maar er zijn meerdere redenen. De kwaliteit is vanzelfsprekend belangrijk, de stevigheid van het frame, maar had je ook al gedacht aan de mate waarin het UV-licht gefilterd wordt? Ook daar valt in te kiezen. Een parasol kopen is dus best wel iets om even bij stil te staan. Uiteraard is het ook belangrijk om stil te staan bij de vormgeving en het kleurgebruik, om zo een mooie horeca terras parasol te kopen, die helemaal aansluit bij jouw wensen. Je hoopt er immers toch jaren plezier van te hebben!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.