Waar kun je bouwstaalmatten voor gebruiken?

Bouwstaalmatten worden in de bouw veelgebruikt. Nagenoeg elke bouwvakker weet wat dit voor soort staalmatten zijn. De matten, zoals de bouwstaalmatten van dejonghandelsonderneming.nl, kunnen meerdere functies dienen. Maar wat zijn bouwstaalmatten precies? Waarvoor kun je deze staalmatten gebruiken en wat is het voordeel van bouwstaalmatten van dejonghandelsonderneming.nl of een andere aanbieder?

Wat zijn bouwstaalmatten eigenlijk?

Bouwstaalmatten zijn ijzeren draadconstructies in een schaakbordvorm, die in beton worden aangebracht om deze extra draagkracht en veiligheid te bieden. De matten worden gebruikt om betonwanden en vloeren te wapenen en tegenwoordig ook vaak om prefab-onderdelen te versterken. Verder worden de staalmatten gebruikt voor onder- en bovenwapening en voeg- en randbewapening. Er bestaan uiteenlopende soorten bouwstaalmatten van dejonghandelsonderneming.nl. De meest voorkomende soorten, die elk hun eigen specifieke toepassingen en kenmerken hebben, zijn standaardmatten, lettermatten, speciaalmatten en zogenoemde gegalvaniseerde bouwstaalmatten.

Bouwmatten

Standaard bouwstaalmatten

Zogenoemde standaardmatten of standaard bouwstaalmatten zijn zowel aan de lange als brede zijde voorzien van laslengtes ofwel stekken. Hierdoor kunnen ze goed op elkaar worden aangesloten. Het pluspunt van standaardmatten is verder dat er geen aanvullende dubbele bewapening aangebracht hoeft te worden en het vloer oppervlakte daardoor strak en vlak is. Deze voordelen maken de standaardmatten tot de meeste populaire soort gewapend beton in Nederland.

Lettermatten

Het fenomeen lettermatten zijn matten die feitelijk gebogen zijn. Dit biedt een aantal bijzondere voordelen. Lettermatten zijn naar verhouding sterke, én goedkope matten. Het kost namelijk weinig tijd om ze te maken, wat de kosten drukt. Ook het leggen van lettermaten kan relatief snel, waardoor er op de kosten bespaard kan worden. Verder staan lettermatten bekend als comfortabele matten van gewapend beton, die aan alle vereisten voor goed beton voldoen. Een prima keuze dus voor gebruik in de bouw!

Speciaalmatten

Onder speciaalmatten worden maatwerk bouwstaalmatten verstaan die speciaal ontworpen worden voor een specifiek bouwproject. De opties en variatiemogelijkheden met dit soort matten zijn groot. Meestal worden bij deze matten platen van 12 meter op drie-en-een-kwart meter gebruikt. Feitelijk betreft het dus bouwstaalmatten die echt maatwerk en daardoor vaak ook prijzig zijn.

Gegalvaniseerde bouwstaalmatten

Gegalvaniseerde bouwstaalmatten zijn de meet duurzame variant van de vier soorten betonmatten. Dit komt door de galvanisering van de staaldraden voordat er beton gegoten wordt, waardoor de draden roestvrij blijven. Hierdoor gaat dit type beton enorm lang mee. Ook tegen heftige weersomstandigheden als sneeuwval, hagel en vorst zijn gegalvaniseerde betonmatten prima bestand. En ten slotte staan ze prachtig wanneer ze gebuikt worden in schuttingen in de tuin.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.