Handige tips voor kunstgras in de tuin

Kunstgras kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden en is daarnaast een onderhoudsvriendelijk product. Er zijn veel soorten kunstgras te koop en de prijzen en kwaliteiten kunnen flink verschillen. Het kopen van kunstgras doe je voor de lange termijn, dus is het belangrijk dat je goed weet wat je precies wilt. Daarom onze tips voor het kopen van kunstgras voor in de tuin.

Kwaliteit

Er zijn goedkopere soorten kunstgras te koop, van mindere kwaliteit, maar ook duurdere soorten van een hogere kwaliteit en met een veel langere levensduur. De kwaliteit van kunstgras wordt bepaald door de samenstelling, productieplaats, duurzaamheid, veiligheidstesten, het gewicht en het uiterlijk. Tegenwoordig hebben verschillende soorten kunstgras een heel natuurlijke uitstraling, waardoor het net echt gras lijkt. Dit komt door de innovatieve technieken die hierbij zijn gebruikt, zoals de V-shape, MiNT en ReaDY. Wil je binnenkort kunstgras kopen? Let dan dus goed op de kwaliteit en de gebruikte innovatieve technieken.

Kunstgras leggen

Productie

De materialen waarvan kunstgras is gemaakt en de manier waarop het wordt opgebouwd, draagt bij aan de prijs en kwaliteit en dat verklaart waarom dit flink kan variƫren tussen de verschillende soorten. Het is essentieel om te weten hoe kunstgras wordt gemaakt, zodat je het verschil in kwaliteit kunt onderscheiden. Belangrijke eigenschappen die de kwaliteit en het uiterlijk van kunstgras bepalen zijn onder andere het vezeltype, het gewicht, de backing en de hoogte van de grasvezels. Voor kunstgras worden twee typen vezels gebruikt: polyethyleen, een duurzame, esthetische en zachte vezel die minder gevoelig is voor verkleuring in de zon, en polypropyleen, een stuggere vezel die vaak wordt gebruikt op bijvoorbeeld golfbanen. De hoogte van de grasvezels verschilt per product, maar hoe langer de grasvezels hoe eerder deze gaan liggen. Dit hangt natuurlijk wel af van de algehele kwaliteit van de grasvezels. De backing, het zwarte doek waar de grasvezels in zijn bevestigd, is ook belangrijk voor de kwaliteit van het product. Er is altijd een primary backing, maar er kunnen ook meerdere backing lagen zijn. Wanneer het product meerdere backing lagen heeft, is deze sterker en beter. Tot slot is het belangrijk te letten op het gewicht van het product: ook hier geldt hoe zwaarder het product, hoe kwalitatiever het product is.

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.