Vervanging voor de kerstboom, weet wat je kiest!

Met het gaan van de kerstboom komt er weer ruimte voor een nieuwe kamerplant. De kale hoek in de kamer kan weer leven ingeblazen worden met behulp van een plant die mooi samengaat met het interieur. Een grote kamerplant is mooi voor het oog, maar heeft daarnaast nog vele andere voordelen. Zo zuiveren ze de lucht waardoor je beter slaapt, ze bevorderen de productiviteit wanneer je thuis werkt of studeert en verminderen stress. Dit klinkt allemaal mooi, maar hoe kies je nu een plant en welke planten worden aanbevolen? Wij helpen je er graag bij.

 

Top 5 grote kamerplanten

In een groen huis kan een grote kamerplant niet ontbreken. Kiezen welke plant bij jou past kan moeilijk zijn, zeker met zo’n ruim aanbod. Om je een hand op weg te helpen benoemen we de top 5 grote kamerplanten:

  1. Monstera (gatenplant)
  2. Cactus
  3. Palmlelie
  4. Bananenplant
  5. Vioolbladplant

Opvallend is dat er een afwisseling is tussen planten en boomachtige. Waar jij voor kiest is helemaal aan jou. De monstera is een plant die je waarschijnlijk wel bij mensen thuis bent tegengekomen. De schoonheid van deze plant zit hem in de gaten in de bladeren. Hoeveel gaten erin zitten hangt van de verzorging af; krijgt hij genoeg water en zonlicht? Is de temperatuur in de kamer gunstig?

 

Boom, bloem of plant? Hoe maak je een keuze?

Dan komen we nu toch echt aan bij het kiezen van een kamerplant. Met de top 5 kamerplanten helpen we je natuurlijk al een stuk op weg, maar er is meer. Doe goed onderzoek naar de verzorging van bepaalde planten en neem je bevindingen mee in de overwegingen. De plaatsing in je huis kan veel verschil maken, dus kijk welke plek in huis jij wil opvullen en welke plant daar bij past. Verder komt het kiezen vooral aan op wat jij mooi vindt. Of je nu een boom, bloem of plant wil maakt niet uit. Zolang het maar passend is in jouw huis en je er zelf blij van wordt

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.