Vakantiegeld massaal in de tuin gestoken

Veel Nederlanders kregen eind mei vakantiegeld bijgeschreven op hun bankrekening. Een heugelijk moment, omdat het je eraan herinnert dat de zomerperiode in aantocht is! De komende zomermaanden zullen echter anders zijn, dan voorheen vaak het geval was. Corona heeft ertoe geleid dat veel mensen voor een vakantie in eigen land kiezen. Niet alleen zijn veel musea en bijvoorbeeld terrassen nog gesloten in andere landen. Ook wil men het risico niet lopen, dat er een besmetting wordt opgelopen in het buitenland. Dit betekent immers dat je niet direct terug kunt naar Nederland en behandeld moet worden in een land waarvan je de taal mogelijk niet spreekt. Het maakt dat het vakantiegeld massaal in de tuin gestoken wordt dit jaar. 

Aanpassingen aan de tuin en het terras

Er zijn verschillende manieren om de tuin en het terras aan te pakken. Kies bijvoorbeeld voor glazen schuifwanden rondom het terras! Met deze wanden kun je tot later in het jaar buiten blijven zitten. Je hebt immers geen last van de wind of de lagere temperaturen buiten. Ook complete tuinkamers kunnen een interessante toevoeging aan je tuin zijn. De tuinkamers bieden je het hele jaar door een plek om te ontspannen. Voordeel van een tuinkamer ten opzichte van bijvoorbeeld een tuinhuis, is dat de tuinkamer aan je woning bevestigd wordt. Daarbij is een tuinkamer veel lichter, doordat deze veelal van glas gemaakt wordt. 

Vernieuw de borders in je tuin

Een andere besteding van je vakantiegeld is het vernieuwen van de verschillende borders in je tuin. Mogelijk bloeien de planten en struiken steeds minder, waardoor ze vervangen moeten worden. Je kunt er bij het vernieuwen van de borders ook voor kiezen, om de aarde te vervangen. Zo weet je zeker dat er de komende jaren weer voldoende bouwstoffen voor de planten in de grond zitten. Kies je voor dezelfde planten, of geniet je de komende tijd van een ander type plant? 

Vervang de schutting rondom je tuin

Een derde mogelijkheid is het vervangen van de schutting. Door de jaren heen is er mogelijk een groene waas op de schutting ontstaan, of zijn de palen hiervan gaan rotten. De groene waas is het gevolg van algen en bacteriën die zich aan het hout van de schutting hechten. Door de schutting te vervangen staat deze weer stevig en krijgt je tuin z’n frisse uitstraling terug! Het is een behoorlijke klus om de schutting te vernieuwen. Doe je dit zelf, of laat je dit doen?

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.