Tuinhuizen: een echte aanvulling op zowel woning als tuin

Vanwege de stijgende huizenprijzen moeten mensen genoegen nemen met steeds minder tuin. Daarom wordt het ook steeds belangrijker wat je precies met deze buitenruimte doet. De hele boel bestraten? Dat is wel lekker onderhoudsvriendelijk, maar het maakt het geen aantrekkelijke plek om tijd door te brengen. Wat veel leuker is, is zorgen voor groen en andere kleuren. Bloemen, planten, struiken en bomen maken niet alleen je eigen leefomgeving fijner, maar ook die van onder andere vogels en insecten. Wat ook in bijna geen enkele tuin meer ontbreekt? Een tuinhuis!

Welke soorten tuinhuizen zijn er?

De tuin wordt steeds meer een verlengde van een huis. Zowel in esthetische als in praktische zin.  Een tuinhuisje moet zowel qua grootte, stijl als kleur passen bij een woning. Vraag je je af wat voor tuinhuizen er zijn? Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk. Onder meer de grootte van de tuin en je wensen als het gaat om de toepassing bepalen de gewenste grootte van het huisje. Verder is het belangrijk om na te denken over onder andere de muurdikte en het dakvorm. Bij Tuin Huis Winkel vind je een groot aanbod verschillende houten tuinhuisjes. Met ruim duizend huisjes in het assortiment, vind je altijd een huisje dat precies past bij jouw wensen en tuin.

Tuinhuis

Zo veelzijdig kan een tuinhuis gebruikt worden

Nu de woningmarkt volledig overspannen is, moeten veel mensen vanwege hun budget kiezen voor minder binnenruimte. Een tuinhuis is dan ook ideale extra bergruimte. Daarnaast wordt een tuinhuis met overkapping en buitenkeuken vaak gebruikt om te koken en tafelen, en biedt het een plek voor kinderen om te spelen. En nu vanwege de coronamaatregelen veel mensen thuiswerken, zijn er bovendien steeds meer mensen die hun schuur of blokhut verbouwen tot werkruimte, of een nieuw tuinkantoor aanschaffen.

De kenmerken van een wintervast tuinhuis

Zeker als dat laatste ook bij jou het geval is, is een belangrijke vraag: waar moet ik op letten bij wintervaste tuinhuizen? Als je in je tuinhuis wil gaan werken, moet het immers een comfortabele plek zijn die van alle gemakken voorzien is. Elektra mag niet ontbreken. Allereerst omdat je een stopcontact voor je computer en telefoon nodig hebt. Maar ook omdat je het er lekker warm moet kunnen maken in de winter, bijvoorbeeld met een elektrisch kacheltje. Om ervoor te zorgen dat de warmte niet te snel vervliegt, wordt voor tuinhuizen waarin langere tijd iemand verblijft een hardere houtsoort aangeraden met een minimale wanddikte van 40 millimeter.

Onderhoud van een houten tuinhuis

Hoewel hout zeker een duurzaam materiaal is, is onderhoud belangrijk om het mooi te laten blijven. Je wil immers niet dat er schimmelvorming optreedt, of er vochtplekken ontstaan. Voor het behoud van het hout is het belangrijk om te kiezen voor voorgeïmpregneerd hout. Daarnaast blijft hout mooi en stevig door het eens in de zoveel jaar te behandelen met een beits of lak. Denk hierbij niet alleen aan de grote oppervlaktes zoals de wanden, maar ook de ramen en deuren. Net zoals dat voor ramen en deuren van woningen geldt, kunnen deze gaan vervormen wanneer ze niet goed beschermd zijn tegen weersinvloeden.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.