Goed buiten verven

Buiten schilderen moet je met goed weer doen. In de herfst of winter buiten schilderen zorgt voor een minder resultaat. De verf vloeit minder en droogt niet goed. De ideale temperatuur voor het buitenschilderwerk is 20 graden Celsius.
 

Hout verven

Voor het buiten schilderwerk van het houten tuinhuis of de schutting is dus het voorjaar of de zomer het beste tijdmoment. Belangrijk is dat het houtwerk goed droog is voordat het opnieuw behandeld wordt. Bij verven op nat hout gaat de verf bladderen door het aanwezige vocht. Zorg dat eerst het hout kaal wordt gemaakt en vervolgens zet je het hout in een goede grondverf. Door de grondverf kan geen vocht meer in het hout trekken en wordt dus beschermd. Grondverf geeft op zich een goede bescherming. Aflakken is wel nodig, maar hoeft niet per se direct gedaan te worden.

Hout verven

Ontvetten

Voordat je gaat verven zal het houtwerk schoongemaakt moeten worden. Dit dient te gebeuren met een verfreiniger. Oude verflagen bevat altijd roet. Deze vettige laag dient goed verwijderd te worden zodat het houtwerk ontvet wordt. Schuur na het reinigen het houtwerk op.
 

Plamuren

Buiten plamuren zorgt bijna altijd voor problemen. Is het toch noodzakelijk plamuur dan altijd met dunne laagjes. Te dikke plamuur laat te zijner tijd los waardoor er scheuren in de verflaag ontstaan. Hierdoor kan vocht weer in het hout trekken. Gebruik voor buiten altijd een twee componenten plamuur. Hetzelfde geldt voor siliconenkit. Siliconen zijn niet overschilderbaar. Wil je toch kitten, gebruik dan een overschilderbare sneldrogende acryllaatkit.

Plamuren


Verf

Investeer in goede verf. Voordelige verf mag dan een stuk minder kosten, het haalt niet de kwaliteit van professionele verf. Verf van mindere kwaliteit gaat sneller verkleuren. Dit geldt zowel voor de grondverf als de aflakverf. Slechte grondverf gaat poederen waardoor de lakverf minder lang mee gaat. Sikkens kleuren verf is van een goede kwaliteit die ook door professionele schilders graag gebruikt wordt. De verf is in alle RAL kleuren leverbaar of wordt gemengd op basis van een gewilde kleur op basis van de kleurkaart. Verf kun je online kopen, zoals hier.

Verven wil je niet elk jaar doen. Kwaliteit verf biedt duurzaamheid als het op de juiste manier is opgebracht. Het voorwerk is het meeste werk. Bekijk meer verftips op leefinjetuin.nl.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.