Tips voor het snoeien van een haag

Heb je een haag in je tuin of ben je van plan om er een te planten? In dat geval is het handig om te weten hoe je de haag het beste verzorgt en in model houdt. Het snoeien van een haag is nodig om de groei onder controle te houden. Oftewel, je snoeit de haag om deze in model te houden en uiteraard om deze gecontroleerd verder te laten groeien. Bekijk de volgende tips over hoe je het beste een haag snoeit.

1. Span een touwtje voor de eerste keer snoeien

Bij haagplanten kopen is het verstandig om vooraf al de nodige kennis op te doen voor het onderhoud. Bijvoorbeeld als je een beukenhaag van Grasengroenhagen.nl koopt. Het is na het planten en de eerste keer dat je de haagplant gaat snoeien handig om een touwtje te spannen. Dat is aan te raden als je nog nooit eerder een haag hebt gesnoeid. Het voordeel van een touwtje spannen, is dat je in een strakke lijn snoeit. Gebruik een elektrische heggenschaar met een lang blad voor een extra strak resultaat.

2. Snoei als de zon niet schijnt

Het is het beste een haag te snoeien als de zon er niet vol op gericht is. Als je bezig bent met snoeien dan komen er delen van de haag tevoorschijn die niet eerder zonlicht hebben gehad. Bij felle zonneschijn bestaat dan de kans op verbranding van deze delen. Mocht je toch liever in de zon de haag willen snoeien, sproei dan eerst water over de haag. Na het snoeien bedek je de haag dan met een doek.

3. Snoei de onderkant breder dan de bovenkant

Het is voor het toelaten van zonlicht op de haag beter als de onderkant wat breder is en de bovenkant wat smaller. Het is daarom ook aan te raden om van beneden naar boven te snoeien op een tapse manier. Het snoeiresultaat zorgt ervoor dat er voldoende zonlicht is en dat voorkomt dat er gaten in je mooie haag ontstaan.

4. Regelmatig snoeien voor een volle haag

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar om een volle en compacte haag te krijgen, is het aan te raden regelmatig te snoeien. Des te vaker je snoeit des te dichter de haag wordt. Het vaker snoeien van de haag is ook een oplossing als er gaten te zien zijn. Na de snoeibeurt vertakt de haag namelijk weer.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.