Tips voor het inrichten van jouw nieuwe tuin

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd? Dan zijn er veel zaken die je moet regelen, zoals het stucen van je muren, leggen van een vloer en ophangen van raamdecoratie. Is het einde eindelijk in zicht? Dan wordt het tijd om je tuin in te richten. Hoe doe je dat? Dat lees je in dit artikel.

Keuze qua tuinverlichting

Tijdens de zomerse avonden is het langer licht buiten, maar toch kan het tijdens gezellige avonden donker zijn voordat je het doorhebt. Zorg daarom dat je tuin goed verlicht is. Hierdoor heb je langer plezier van jouw tuin. Bovendien kan het tijdens de winter al rond 5 of 6 uur s ‘avonds donker worden. Door je tuin goed in te richten met voldoende verlichting kan je ook tijdens de winter genieten van jouw tuin. Zo maak je optimaal gebruik van jouw tuin. Wat voor smaak je ook hebt, met de tuinverlichting van Nostalux zal je zeker slagen. Op deze webshop vind je diverse soorten tuinverlichting, zoals moderne tuinverlichting, klassieke tuinverlichting,  tuin- en grondspots en lichtsnoeren. Heb je een kleine tuin? Dan zijn tuin- en grondspots ideaal. Deze zijn relatief klein, waardoor ze weinig ruimte innemen. Vind je duurzaamheid belangrijk? Kies dan voor een van de buitenverlichtingen die werken op zonne-energie.

Soort ondergrond

Er is veel keuze qua ondergrond, zoals (kunst)gras, (terras) tegels en vlonders. Een nadeel van tegels is dat er vaak onkruid tussen groeit. Hoe vaak je het ook weghaalt, het komt altijd weer terug. Houd hier daarom rekening mee als je toch graag tegels wilt plaatsen in je tuin. Het beste is om slechts een deel van je tuin te betegelen. Door ook gras en planten in je tuin te plaatsen kan je genieten van de voordelen van de natuur. Natuur werkt namelijk stress verlagend en het kan je concentratie verbeteren. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor kunstgras en makkelijkere planten. Planten die weinig verzorging nodig hebben zijn onder andere cactussen en vetplanten.

Soort tuinmeubels

Je tuin moet je zien als een verlenging van je woning. Kies daarom voor tuinmeubels die passen bij je woonstijl. Bij een Bohemian woonstijl passen onder andere een houten loungeset en rieten meubels. Strakke tuinmeubels zijn meer geschikt voor de moderne woonstijl. Bij de industriële woonstijl kies je voor grote robuuste tuinmeubels, houten of rotan tuinmeubels. Welke woonstijl je ook hanteert, kies voor tuinmeubels die comfortabel zitten. Zo heb je langer plezier van je tuinmeubels. Tijdens slechte weersomstandigheden kan je de tuinmeubels beschermen met een hoes.

Wil je meer inspiratie op doen? Bezoek dan eens een woonwinkel of neem een kijkje op Pinterest. Hier vind je vele voorbeelden van mooi ingerichte tuinen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.