Waarom een overkapping ideaal is in de herfst!

Een tuinhuis met een overkapping is voor ieder seizoen geweldig. Maar nu de zomer voorbij is hebben we het graag over de voordelen van verschillende tuinhuizen in de herfst, en welke soorten overkappingen er allemaal zijn. Zo weet je precies welk type overkapping bij jou past. Lees me en laat je inspireren!

De voordelen van een tuinhuis

Om te beginnen willen we het even hebben over wat de voordelen van een tuinhuis zijn. Allereerst: met een tuinhuis kun je verschillende kanten op. Je kunt het leuk inrichten als een soort tweede huisje, als slaapvertrek voor gasten, als studeerkamer of als opbergruimte voor je tuinmeubelen en andere spullen. Een tuinhuis is ideaal om te hebben, en om deze uit te breiden kun je het voorzien van een overkapping. Juist nu de nattere dagen eraan komen, en je toch nog wil genieten van de buitenlucht is dit een goede investering!

Een houten overkapping

Een tuinhuis met houten overkapping is voor mensen die echt van een natuurlijke uitstraling houden en dit graag aan willen brengen aan hun woning. Dit materiaal wordt veel gekozen in Nederland, want het is nou eenmaal prachtig en een lust voor het oog. Zorg er wel voor dat je het hout goed bewerkt, zodat het bestand is tegen alle weersinvloeden!

Een aluminium overkapping

Ook dit materiaal wordt veel gekozen de afgelopen tijd. Dit komt voornamelijk door de lange levensduur en omdat het materiaal weinig - tot geen - onderhoud vergt! Het materiaal past in iedere tuin bij iedere stijl. Het is simpelweg erg toegankelijk. Daarnaast merk je het ook in de prijs. Aluminium overkappingen zijn vaak goedkoper in de aanschaf dan andere overkappingen. Aluminium is licht, maar toch stevig!

Een glazen overkapping

Wat zo leuk is aan een glazen overkapping is dat je altijd zicht hebt op de lucht. En wie houdt er nou niet van transparantie! Als je voor een glazen overkapping kiest kunnen we wel aanraden dat je er een uitpikt met een uitklap- of uitvouwbaar dak. Zo voorkom je tijdens de zomer dat het er heel erg warm wordt. En wil je tijdens de komende seizoenen liever niet iedere bui zien hangen? Dan is dit wellicht niet het geschikte materiaal voor jou en past hout of aluminium beter bij je!

Wil je een tuinhuis (met overkapping) aanschaffen? Fonteyn biedt een breed scala aan tuinhuizen. Zo zit er altijd een bij die bij jou past.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.