Praktische oplossingen om droog buiten te zitten

Het Nederlandse weer is erg onvoorspelbaar. Het ene moment schijnt de zon en niet lang hierna regent het pijpenstelen. Als je ervan houdt om buiten in de frisse lucht te kunnen ontspannen, zijn er een aantal praktische oplossingen die je in overweging kunt nemen. 

Een overkapping in de tuin 

Een overkapping kan bij verschillende weersomstandigheden prettig zijn. Zo word je tijdens een regenbui niet nat en kun je tijdens een bloedhete dag een plek in de schaduw opzoeken. Qua overkappingen is er erg veel mogelijk. Zo kun je kiezen voor een overkapping met daaraan een opslagplaats verbonden. Daarnaast kun je ook kiezen voor een overkapping die aan huis is gebouwd. Indien je de mogelijkheid hebt om een losse overkapping van hout in de tuin te plaatsen, dan is dat zeker een aanrader. Een losse overkapping zorgt voor een extra plek om te ontspannen en creëert daarnaast een prettige sfeer in de tuin. 

Overkapping

Wat zijn de kosten van een overkapping?

De kosten van een overkapping verschillen sterk. Het hangt onder andere af van de wijze van montage. Doe je dit zelf of laat je het doen? Daarnaast dien je ook na te denken over het materiaalsoort en de grootte van de overkapping. Een grotere overkapping is simpelweg duurder dan een kleinere variant van hetzelfde materiaal. Wel zorgt een goed opgebouwde houten overkapping in veel gevallen voor een waardestijging van het erfgoed. Houd hier rekening mee bij de keuze qua overkapping.

Een serre

Een andere optie waarvoor je zou kunnen kiezen, is een serre. Een serre wordt direct aan huis gebouwd en is als het ware ook onderdeel van het huis. Het voordeel van een serre is dat je deze makkelijker kunt verwarmen. Daarnaast kun je de deuren openzetten om frisse lucht binnen te krijgen. Als je een serre in de tuin wilt plaatsen, is het verstandig om na te denken over een zonwering. Hiermee voorkom je namelijk dat de serre een soort vergrootglas voor de zon wordt

Wat kost een serre?

Ook de kosten van een serre zijn lastig om zonder enige informatie te bepalen. Wel kost een serre vrijwel altijd boven de 10.000 euro. Indien je een serre wilt, is het erg verstandig om de bouw hiervan uit te besteden. Je maakt namelijk al snel een fout en een kleine fout kan gevolgen hebben voor de levensduur van de serre. 

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.