Op de laptop in de tuin? Dit zijn de tips

Over een paar maanden is het weer voorjaar, dus is het nu tijd om een goede laptop te kopen zodat je straks weer in de tuin kunt werken. Want we genieten als de zon schijnt massaal van het lekkere weer. Niets is zo fijn als ontspannen in de tuin op de laptop werken. Maar hoe doe je dat precies en wat kun je doen op de laptop? De zon is vaak de grootste spelbreker.

Tips voor laptop in de tuin

Het kan behoorlijk lastig zijn om op de laptop in de tuin te werken. De felle zon is namelijk niet altijd goed voor de accu, de hardware in de laptop en door de zonneschijn op het scherm kan het lastig zijn om iets van het scherm af te kunnen lezen. Daarom zijn er een aantal tips om ervoor te zorgen dat je de beste dekking en bescherming tegen de zon hebt op de laptop.

Ten eerste dien je voor een laptop te kiezen met een goed scherm. Het scherm moet dus een hoge helderheid hebben. Om tegen de zon op te kunnen, zorgen veel fabrikanten ervoor dat hun scherm is voorzien van een speciale coating, zodat reflecties en vette vingerafdrukken kunnen worden tegengegaan. Het scherm zelf moet een helderheid hebben tenminste 400 candela per vierkante meter. Dit noemen we ook wel ‘nits’. Dit is een absoluut minimum; in bewolkt weer kun je het scherm dan goed aflezen, maar in de volle zon is het toch nog lastig aflezen. Schermen met een hogere helderheid vinden we vaak terug in de duurdere laptops.

Op de laptop in de tuin. Dit zijn de tips

Ook de afwerking van het scherm speelt behoorlijk mee. Kies je voor een matte of glanzende afwerking? Juist omdat steeds meer mensen de laptop in de zon gebruiken, zijn meer laptops voorzien van een mat scherm. Die reflecteren minder. Daarnaast kun je darkmode in Windows en macOS uitzetten als je in de zon gaat werken op je laptop. Tenslotte zijn er ook laptopzonneschermen, die de zon op het scherm tegengaan.

Hardware

Houd er ook rekening mee dat de zon niet goed is voor de hardware in je laptop. De accu en processor krijgen eronder te lijden, omdat de laptop opwarmt. Door die warmte slijten accu’s extra snel. En bovendien zijn accu’s niet eenvoudig meer te vervangen, waardoor je extra moet uitkijken met laptops in de zon gebruiken. De processor zal ook langzamer gaan werken tegen oververhitting. De laptop kan er dus behoorlijk traag van worden.

Ten slotte is het goed om ook naar de wifi in de tuin te kijken. Dat is handig als je bijvoorbeeld online aan het surfen bent of online aan het wedden bent op sportwedstrijden. Op www.wedwiki.nl vind je meer tips over online gokken. Ten slotte kun je access point (draadloos netwerkpunt) in de tuin installeren, zodat je overal een hogere en stabielere draadloze internetsnelheid hebt.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.