Mis je de groene tuin tijdens de winter? Dit kun je eraan doen!

De kans is vrij groot dat jouw tuin er momenteel niet op z’n best bijstaat. Niet zo heel gek natuurlijk, want er zijn maar weinig planten die momenteel in hun bloeiperiode zitten of uberhaupt hun bladeren vasthouden. Het resultaat is een dorre tuin die weinig sprankelt en misschien mis je dit wel heel erg. Maar, we gaan niet bij de pakken neerzitten en gaan ervoor zorgen dat je het effect van je bloeiende tuin in de lente lekker naar binnen halen. Hoe? We geven je graag een paar tips!

Creëer een urban jungle

De zogenaamde urban jungle trend is perfect voor jou als je wat meer groen in huis wilt. De meeste mensen hebben hier en daar wel een plantje in huis, maar er zijn maar weinig mensen die echt voor grote planten in huis gekozen hebben. Daar moet verandering in komen! Scoor een bloempot voor binnenshuis die lekker groot is, zodat je hier een mooie boom of plant in kunt zetten die geschikt is voor binnen. Zo haal je meer groen in huis, waardoor je de tuin dit seizoen niet zo hoeft te missen.

Urban jungle

Haal je planten naar binnen

Als je wat mooie boompjes hebt gekocht die momenteel in een pot staan, kun je deze het beste in de winterperiode naar binnen halen. Denk hierbij aan olijvenboompjes, citroenboompjes, bananenplanten of andere planten die het best presteren in een warm klimaat. Deze houden niet zo van het Nederlandse winterweer en kun je dus gemakkelijk in de woonkamer laten overwinteren. Zo zorg je ervoor dat ze het goed blijven doen in de winter, totdat ze in de lente weer naar buiten kunnen. Daarnaast haal je direct wat van je tuin naar binnen!

Zorg voor meer groen in de tuin

Je tuin hoeft er niet per se dood uit te zien in de koude wintermaanden, want je kunt er ook voor zorgen dat je voldoende winterharde en groenblijvende planten en bomen plant. Op die manier heb je alsnog een groen uitzicht, alleen op een andere manier dan in de lente en zomer. Je kunt bijvoorbeeld in plaats van een houten schutting een mooie taxushaag plaatsen of klimop planten tegen de schutting plaatsen. Zo kijk jij niet tegen grijze planken aan, maar tegen een groene muur!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.