Meer groen in je omgeving? Bekijk deze tips!

Het is steeds belangrijker om voldoende groen in je omgeving te hebben. Doordat steden steeds drukker worden, verdwijnen veel groene plekken. Dit kan resulteren in het verslechteren van de luchtkwaliteit, waardoor het steeds slechter wordt om in de stad te wonen. Dit kun je echter zelf aanpakken door meer groen in je omgeving te plaatsen. Ga bijvoorbeeld voor een groen dak of pak je tuin eens grondig aan. Je kunt altijd een gedeelte van de tuin in een terras laten, als je maar groen toe voegt. In dit blog bericht willen we je hier graag tips over geven.

Tuinbankje van hout

Meer groen in je tuin krijgen

Het is uitermate belangrijk voor de tuin om veel groen te hebben. Dit zorgt niet alleen voor een betere luchtkwaliteit, maar het maakt je als mens ook gelukkiger. Het is bewezen dat groen om je heen kan zorgen voor een gelukkiger leven. Om deze reden is het erg belangrijk om de tuin aan te pakken. Ga bijvoorbeeld voor nieuwe planten aan de zijkanten van de tuin. Vervolgens kun je de tuin compleet maken met het plaatsen van bodembedekkers. Deze bodembedekkers zorgen ervoor dat er geen zand meer zichtbaar is en de tuin vol komt te staan met zoveel mogelijk groen.

https://www.youtube.com/watch?v=VRhsTOGMTSI

Een groen dak plaatsen op je woning

Een ander aspect dat je aan kunt pakken, is de ruimte op je dak. Het plaatsen van een groen dak heeft namelijk enorm veel voordelen voor je woning. Allereerst is het plaatsen van een groen dak goed voor de omgeving. Het zorgt voor een betere luchtkwaliteit en het ligt niemand in de weg. Daarnaast heeft het groen dak ook voordelen voor jezelf. Het dak zorgt namelijk voor een extra isolatie, waardoor je direct gaat besparen op de energierekening. Daarnaast zorgt een groen dak er ook voor dat de zonnepanelen efficiënter kunnen werken. Dit komt omdat de temperatuur door het sedumdak verlaagt wordt. Hierdoor krijg je een beter rendement uit je zonnepanelen en ga je er dus financieel op vooruit.

Wil jij graag je tuin grondig aanpakken en meer groen toevoegen? Neem dan direct een kijkje op Yarinde.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt om je omgeving te vergroenen!

Bloembakken zelf maken

Als je een kleine tuin hebt, kan het lastig zijn om voldoende groen toe te voegen. Je wilt namelijk ook ruimte overhouden om van de tuin te kunnen genieten. Om dit op te lossen, kun je gebruik maken van bloembakken. Deze zorgen er namelijk voor dat je gemakkelijk groen kunt toevoegen aan je terras, zonder dat je hier veel ruimte voor in beslag hoeft te nemen. Je kunt bijvoorbeeld erg leuk een bloembak bouwen die op wieltjes staat. Deze kun je vervolgens erg gemakkelijk verschuiven als je er langs wilt lopen.

Bloemen plaatsen op hogere plekken

Waar je leuke bloembakken kunt toevoegen in de achtertuin, kun je er ook voor kiezen om andere plekken te gebruiken. Je kunt namelijk erg leuk hangplanten toevoegen in een bloembak. Vervolgens hang je deze bakken aan het huis of aan de schutting. Dit zorgt er direct voor dat je geen ruimte van de tuin inneemt, maar je voegt wel direct groen toe. Als je een kleine tuin hebt, hoeft dat dus helemaal niet te betekenen dat je geen groen toe kunt voegen. Het is altijd goed om zo creatief mogelijk bezig te zijn!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.