Fleur je tuin op voor de zomer met deze tips!

De lente is in volle gang en de zomer staat voor de deur. Hoog tijd om de tuin weer eens klaar te maken voor de zomer! Maar hoe kun je jouw tuin nou op een leuke manier opfleuren? Hieronder vind je een aantal tips voor het klaarmaken van jouw tuin voor de zomer. Zo kan jij straks lekker in de tuin genieten van de warme zomeravonden en gezellige barbecues!

Creëer een fijne zithoek

Om goed in je tuin te kunnen zitten is het fijn om een lekkere loungeset te hebben. Zo kun je lekker languit liggen en rustig een boekje lezen. Of nodig vrienden en familie uit voor een gezellig avondje bijkletsen! Er bestaan veel verschillende soorten loungesets. Zo zijn er loungesets die alleen uit een bank bestaan, maar ook loungesets die uit een combinatie van stoelen en een bank bestaan. Ook zijn er de zogenoemde ‘dining loungesets’, wat een combinatie van een eettafel en een loungebank is. Het is belangrijk om in de gaten te houden of de loungeset waterbestendig is of niet. Wanneer je de loungeset onder de open lucht wilt neerzetten is het handig om voor een all-weather loungeset te gaan. Als je de loungeset onder de overkapping wilt plaatsen, maakt dit niet zoveel uit. Kijk alvast voor inspiratie naar deze mooie van der Garde loungeset!

Loungeset tuin vrolijk

Fleur je tuin op met bloemen!

Bloeiende bloemen maken elke tuin een stuk vrolijker! Een echte musthave voor in de zomer dus als je jouw tuin wat wilt opfleuren. Bloemen die weinig onderhoud vergen en mooi in bloei staan in de zomer zijn onder andere de petunia, begonia en de geranium. Plant ze in een pot of poot ze in de grond en ze zullen je tuin omtoveren tot een kleurrijk paradijsje!

Onderhoud je gazon goed

Je gazon heeft in de zomer een stuk meer onderhoud nodig dan in de winter. Let er dus op dat je het gras in de zomer op tijd maait! Zo voorkom je dat het gras te hoog gaat groeien, wat er niet netjes uit ziet. Hou het ook niet te kort, want anders kun je last krijgen van bijvoorbeeld kale plekken in het gras. Als het voor een lange periode erg droog is, is het verstandig om het gazon af en toe even nat te sproeien. Zo krijg je geen last van een droog en dor gazon en kun je de hele zomer genieten van je groene gras!

Na het lezen van dit artikel heb je vast inspiratie opgedaan om jouw tuin helemaal klaar te maken voor de zomer! 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.