Maak van de tuin bij je woning een oase van rust

Geniet jij ook zo van de tuin bij je woning aan het eind van een drukke werkdag? Een tuin moet een oase van rust vormen, een plek waar je de ruimte hebt om jezelf even terug te trekken met een goed boek of een glaasje wijn. Er zijn verschillende manieren om in deze missie te slagen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een luxe buitenkamer, of het toevoegen van een jacuzzi en sauna aan je tuin. Op welke manier voorzie jij de tuin momenteel van luxe? In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden. 

Wat zijn de voordelen van een luxe buitenkamer? Is het ook in een kleinere tuin mogelijk om hier enige vorm van wellness aan toe te voegen? Op welke manier zorg je dat de tuin z’n natuurlijke karakter behoudt? Luxe zit overigens niet alleen in het gebruik van een zwembad of sauna; denk ook aan luxe in de vorm van de vlinders en bijen die vrolijk door je tuin fladderen. 

Luxe tuin met jacuzzi

Luxe buitenkamer biedt je de plek om tot rust te komen

Het voornaamste voordeel van een buitenkamer in de tuin, is de mogelijkheid om even te ontsnappen aan het gezinsleven. Ook wanneer je bezoek over de vloer krijgt, kan het bijgebouw een plek zijn om bij te praten onder het genot van een kop koffie of thee. Je wordt hier niet gestoord door je partner of spelende kinderen, zonder dat je een café of theehuis in de buurt op moet zoeken. Tegenwoordig is het populair om een buitenkamer als kantoor te gebruiken. Mensen werken steeds vaker vanuit huis sinds hybride werken de norm is geworden bij de meeste werkgevers. 

Voeg vormen van wellness toe aan de tuin 

Naast de mogelijkheid om een buitenkamer aan de tuin toe te voegen, kun je voor verschillende vormen van wellness kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi, een zwembad of een sauna. Je kunt deze vormen van wellness combineren met een buitendouche. Buiten een exclusieve wellness bouwen begint bij het uittekenen van een plattegrond van je tuin. Je wilt voorkomen dat je als gevolg van deze elementen weinig ruimte meer hebt voor groen. De tuin moet, ook bij het gebruik van een bijgebouw, zwembad of jacuzzi, bovenal een tuin blijven. 

Tip: door natuurlijke materialen te gebruiken bij het bouwen van een wellness in de tuin, voorkom je dat de tuin z’n groene karakter verliest. Denk aan een fraaie houten omranding voor het zwembad of de jacuzzi. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.