Maak je tuin klaar voor de zomer met deze 5 tips

Voor je het weet staat de zomer weer voor de deur. Het seizoen waarin je lekker in de tuin wilt genieten van het zonnetje met familie of vrienden. Hoe maak je jouw tuin precies zomerklaar? In dit blog voorzien wij je van 5 tips, zodat je straks optimaal kunt genieten van jouw tuin.

1. Maak een plan voor je tuin

Wil je voor de zomer iets anders in de tuin? Maak dan eens een tekening van hoe jouw ideale tuin eruit zou moeten zien. Je ziet zo meteen wat je nodig hebt en of jouw plan haalbaar is. Vervolgens kun je een werkplan maken, waarbij je opschrijft wat je nodig hebt, waar je dit kunt halen en wanneer je dit gaat doen. Mocht je geen inspiratie hebben, dan kun je deze altijd wel op het internet vinden. Via de zoekmachine, websites over tuinen of een website zoals Pinterest, kun je al vrij snel ideeën opdoen voor jouw droomtuin.

2. Kies voor een mooie tuinset

Jouw tuin zomerklaar maken kan niet zonder een tuinset met de meest comfortabele tuinstoelen. Aan de tafel kun je heerlijk eten met jouw bezoekers en de stoelen geven hen een fijne zitplaats. Maak de tuinstoelen af met een mooie bekleding en kies een leuk tafelkleed voor de eettafel.

3. Vergeet de parasol niet

Zonder een fijne parasol kun je niet optimaal genieten in de tuin. Soms zijn de dagen te warm en wil je wat schaduw opzoeken. Onder een parasol zit je lekker beschut en kun je genieten van een goed boek. Ook zonneschermen zijn onmisbaar, omdat je hiermee de warmte buiten je woning kunt houden.

4. Snoei de planten

Door jouw planten van een snoeibeurt te voorzien met een goede snoeischaar, staan deze er gedurende de zomermaanden netjes bij. Jouw tuin krijgt zo een mooie uitstraling en ook op jouw gasten maakt dit een goede indruk.

5. Plant nieuwe bloemen

Een tuin is niet compleet zonder kleurrijke en geurende bloemen. Om jouw tuin zomerklaar te maken, dien je deze echter ruim van tevoren te planten, zodat jouw tuin straks helemaal straalt.

Aan de slag

Ook jouw tuin zomerklaar maken? Ga aan de slag met onze tips en bestel jouw tuinset, parasol en andere benodigdheden online. Wij wensen je veel succes!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.