Lente voor de deur!

Op 20 maart breekt dan na een koude winter de lente weer aan. Dat betekent voor ons de opkomst van de lentekriebels, het langzaam terug zien komen van al het wild en de prachtige bloemen die in de bloei komen te staan in alle kleuren van de regenboog. Het is de maand waarin de somberheid van de winter vertrekt en plaats maakt voor vrolijkheid en vitamine D.

 

Lentekriebels

Lentekriebels vallen te beschrijven als een gevoel van motivatie, geluk, zin om naar buiten te gaan en om actie te ondernemen. Hoe vreemd het ook klinkt, het staat redelijk gelijk aan de levensloop van bloemen en planten. Aan de start van de lente komen zij weer tot leven, dieren komen uit hun holletjes gekropen en teruggevlogen, alles om ons heen begint aan een nieuwe start en dat voelt goed.

 

Terugkomst van dieren 

De koeien mogen de wei weer in, vogels komen vanuit het Zuiden terugvliegen naar ons kikkerlandje, dieren komen uit hun winterslaap en ga zo maar door. Kortom: de levendigheid komt weer terug. En niet alleen komen ze terug, ze beginnen gelijk met het voortplanten. Binnen de kortste keren kun je de jonge vogels al horen piepen, zwanen zien broeden en met veel geduld misschien zelfs een nestje jonge vossen spotten. Het laatste met heel veel geduld en geluk… maar het is niet onmogelijk! Je kunt de komst van al deze dieren natuurlijk een handje helpen, denk bijvoorbeeld aan het ophangen van vogelvoer en het aanleggen van een diervriendelijk paadje.

 

Bloemen in volle bloei tijdens de lente

De eerste bloemen steken zelfs al voor 20 maart de kop op en zijn daarmee de eerste bloeiers van het jaar. Dit zijn bijvoorbeeld sneeuwklokjes, krokussen en maarts viooltjes. Na de echte start van de lente komen de wat grotere planten en bloemen weer tevoorschijn, elk met zijn eigen charme: 

  • Rhododendron
  • Irissen
  • Blauwe regen 
  • Tulpen

Deze struiken en bloemen zijn in vele tuinen terug te vinden, ook in die van jou? Of heb je daarover nagedacht? Met deze toevoegingen wordt het ontspannen in de tuin nog een heel stuk aangenamer en daarbij is tuinieren natuurlijk een erg leuke hobby

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.