Kunstgras zelf leggen of laten leggen?

Kunstgras biedt veel verschillende voordelen in vergelijking met echt gras. Zo is het een stuk duurzamer, zal het er altijd prachtig uitzien en heb je er zo goed als geen onderhoud aan. Niet zo gek dat steeds meer mensen voor kunstgras kiezen. Maar ga je dit zelf doen of ga  je het kunstgras laten leggen? We gaan je de voordelen van laten leggen vertellen!

Voordelen van kunstgras

Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in de tuin. Dit is ook niet zo gek want kunstgras biedt veel mogelijkheden en ook veel voordelen ten opzichte van echt gras. De meeste mensen kiezen dan ook voor kunstgras omdat het geen onderhoud vergt en er altijd prachtig groen uitziet.  Wanneer het kunstgras goed gelegd wordt, zul je tegenwoordig ook bijna geen verschil meer kunnen zien tussen echt gras en het kunstgras. Ook hoef je het geen water te geven en kun je kunstgras ook op plekken leggen waar er niet veel zon is. Zo zal het er altijd mooi uitzien en biedt die ook voor schaduwrijke plekken in de tuin mogelijkheden.

Kunstgras laten leggen of zelf doen?

Veel mensen denken dat kunstgras leggen erg makkelijk is om te doen. Als het om een kleine oppervlakte gaat, is dit ook zeker wel mogelijk om dit zelf te doen. In dat geval gaat het vaak om een klein en recht stuk, wat makkelijk te leggen is.  Zodra het om een grotere oppervlakte gaat, raden we je zeker aan om het te laten leggen door een specialist. De kans dat het niet goed gelegd wordt is dan een stuk groter. Zeker bij een grotere oppervlakte is er veel voorbereiding nodig voordat het kunstgras gelegd kan worden. Deze voorbereiding vergt wel wat kennis en kun je dan ook beter uitbesteden en door een gespecialiseerd bedrijf laten doen. Op die manier ben je ervan verzekerd dat het gras er altijd mooi bij ligt.

Kunstgras laten leggen, de voordelen

Vaak denken mensen al snel dat ze kunstgras leggen zelf wel kunnen doen. Toch zitten er meer voordelen aan als je het laat doen. Zo komen er flink wat stappen bij kijken. Als eerst moet er gezorgd worden dat de grond afgegraven wordt en dat er de juiste ondergrond is. Dit moet ook allemaal strak en waterpas gestreken worden.  Pas wanneer de ondergrond perfect glad is, kan het kunstgras gelegd worden. Dit moet op een bepaalde manier vastgemaakt worden zodat het een strak en mooi resultaat wordt. Ook moet er rekening gehouden worden met waterafvoer. Een specialist heeft hier de meeste kennis van en zal ervoor zorgen dat het kunstgras er prachtig bij komt te liggen!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.