Kun je binnen interieur buiten plaatsen?

De zomer is al enige tijd aanwezig, wat heeft geresulteerd in dagen met veel zonneschijn en warme temperaturen Juist op deze mooie dagen is het heerlijk om in de tuin te genieten van het prachtige weer. Je zou bijvoorbeeld een tuin- of loungeset aan kunnen schaffen, om in de tuin te relaxen op een comfortabele manier. Wat veel mensen vergeten is dat je binnen interieur ook gerust buiten kunt plaatsen, om zo een huiselijke sfeer te creëren in de tuin. Zo hoef je ook geen gloednieuwe tuinset aan te schaffen. In dit artikel lees je waar je aan moet denken wanneer je binnen interieur ook voor buitengebruik wilt gebruiken.

Vrouw in de zon

Van binnen naar buiten

Van de zomer wordt de woonkamer vaak vele malen minder gebruikt dan de tuin. Aangezien je vaak in de tuin zit, wil je hier ook lekker kunnen zitten op een tuin- of loungeset wat geschikt is voor buiten gebruik. Dit is niet altijd nodig. Heb je tuindeuren die ver genoeg open kunnen en binnen meubilair die gemakkelijk naar buiten gedragen kunnen worden? Dan kan je ook altijd nog het meubilair van binnen gebruiken voor buiten. Is dit nu niet het geval, maar heb je geen zin om enkel meubilair aan te schaffen voor buiten gebruik? Dan zou je ook kunnen kiezen voor kare design stoelen. Deze stoelen zijn gemakkelijk te verplaatsen, zodat je evengoed heerlijk kunt zitten en genieten van het prachtige weer. Daarnaast creëert het een huiselijke sfeer in de tuin. Vaak is het lastig om de gehele bank naar buiten te plaatsen. Op deze manier kan je toch plaatsnemen in de tuin.

Meubilair buiten verplaatsen? Denk hier aan

Voordat je meubilair naar buiten wilt plaatsen, is het belangrijk om aan de volgende dingen te denken. Meubilair krijgt het buiten zwaarder te voordeuren dan binnen. Wanneer je meubilair buiten wilt laten staan, is het belangrijk dat je de stoelen zet onder een afdak. Zo blijven de stoelen droog en verlengt dit de levensduur van het meubilair. Wanneer je kare design fauteuils hebt, dan is het handiger om de stoelen na gebruik weer binnen te plaatsen. Zo voorkom je dat de stoelen beschadigen. Ook is het belangrijk om de stoelen af te dekken met een tafelkleed, om verkleuring van de zon tegen te gaan. 

Door verstandig en zorgvuldig met het meubilair om te gaan, is het mogelijk om binnen meubilair ook te gebruiken voor in de tuin. Zo kan je evengoed genieten van het heerlijke weer, ook zonder tuin- of loungeset. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.