Je woon- en eetkamer verbinden met de tuin

Een tuin wordt tegenwoordig vaak gezien als een verlengstuk van de woonruimte. Door meer eenheid te creëren verbind je de tuin gemakkelijk met jouw woonruimte. Met een aantal planten en de juiste eetkamersets kom je al een heel eind. Maar wat kan je nog meer doen om jouw tuin en de rest van jouw huis met elkaar te verbinden? Je leest het hieronder! 

eetkamersets

Schuifpui of grote ramen

Wanneer er geen glas tussen jouw binnen- en buitenruimte zit, is het lastig om deze ruimtes goed met elkaar te kunnen verbinden. Met een schuifpui of grote ramen maak je al meteen meer verbinding met de tuin. Over het algemeen geldt: hoe groter het glasoppervlak, hoe meer je deze ruimtes met elkaar verbindt. Wanneer je liever geen schuifpui of grote ramen hebt, is een serre ook een goede tussenoplossing.

Neem buiten mee naar binnen en binnen mee naar buiten

Verbinding creëer je pas echt wanneer je zowel binnen als buiten dezelfde sfeer weet neer te zetten. Dit doe je gemakkelijk door in beide ruimtes hetzelfde soort materiaal en kleur te gebruiken. Zo kun je ervoor kiezen om de vloer uit jouw woonkamer door te laten lopen in het terras, dezelfde soort lampen neer te zetten of kun je hetzelfde houtsoort gebruiken voor zowel de buiten- als binnenmeubels. Verder kun je de planten die je in de tuin hebt staan ook binnen in grote plantenbakken zetten. 

Zichtlijnen

Voordat je jouw woon- of eetkamer en tuin gaat inrichten is het van belang om goed over de zichtlijnen na te denken. Wanneer je een plek hebt waar je vaak zit of wanneer er een plek is waar je mooi naar buiten of binnen kan kijken is het natuurlijk van belang dat er vanaf dat punt geen obstakels op jouw zichtlijn zitten. Dit wil zeggen dat er geen planten of meubels voor jouw beeld staan. Een kleine fauteuil met armleuning is daarom ideaal voor in de ruimte tussen jouw woon- of eetkamer en tuin. Deze geeft jou voldoende zitmogelijkheid en zorgt er tegelijkertijd voor dat jouw zichtlijnen niet worden onderbroken. 

Dus wanneer je jouw woon- of eetkamer meer in verbinding wil zetten met jouw tuin kun je verschillende dingen doen. Als eerste zijn grote glazen ramen een echte must have wanneer je meer samenhang wil creëren. Verder is het van belang om de inrichting van binnen door te trekken naar buiten. Hierbij is het belangrijk dat je goed op de zichtlijnen let.

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.