Je tuin(huis) bewerken? Een top 7 van handige gereedschappen en apparaten!

Tuingroen en tuinmaterialen hebben goed onderhoud nodig

Een van de eigenschappen van tuinen is dat ze onderhoud nodig hebben om mooi en fleurig te blijven. Dat geldt voor de planten, bloemen en het gazon. Maar ook materialen in de tuin hebben periodiek onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan de schuur, het tuinhuisje, de schutting of het tuinmeubilair. Hoe kun je dit onderhoud op een tactische en effectieve manier aanpakken? En welke tuingereedschappen en apparaten heb je zeker nodig voor een succesvol tuinonderhoud? De 7 tips hieronder helpen je om jouw tuin goed te kunnen onderhouden, zodat je optimaal kunt genieten van de flora en fauna in de tuin, jouw terras en/of tuinhuisje!

1. Een grasmaaier of trimmer

Om het gazon mooi strak en kort te houden, koop je een goede grasmaaimachine of trimmer van Mastertools. Mastertools is een voordelige en kwalitatief hoogstaande leverancier van prima tuingereedschap. Door het gras van jouw gazon goed bij te houden, oogt de tuin een stuk netter en verzorgder.

Grasmaaier

2. Kniebankje of zitbankje

Ideaal is een kniebankje als tuingereedschap. Met een kniebankje of zitbankje kun je comfortabel onkruid uit de tuin halen, mooie zomerbloemen planten, handmatig met een snoeimes of met een elektrisch heggenschaar van Mastertools, de struiken en heg bijwerken.

3. Een multifunctionele hark

Tegenwoordig zijn er zeer praktische, multifunctionele harken te koop die diverse functionaliteiten hebben. Met een multifunctionele hark kun je niet alleen harken, maar ook de grond zeven en zand weg scheppen. Dit doe je met dit type hark in een handomdraai. Een multifunctionele hark is dan ook een perfecte accessoire om de tuin eenvoudig en effectief te kunnen onderhouden.

4. De regenton

In deze dure tijden kan hergebruik van regenwater geen kwaad. Schaf een regenton aan en gebruik deze om water op te vangen. Dit regenwater kun je gebruiken om de tuin nat te houden. Zo recycle je op een slimme manier het water en spaar je niet alleen in de portemonnee, maar ook het milieu!

5. Schuurmachine voor hout

Houten tuinmeubilair heeft het nodig om eens in de zoveel jaar een vers likje lakverf te krijgen. Daarvoor moet eerst het houtoppervlakte, of het nu de schutting of een tuinhuis is, opgeschuurd worden. Koop hiervoor een betrouwbare schuurmachine!

6. Een gieter/tuinslang

Wie de planten en bloemen in de tuin langer in leven wil laten, kan niet zonder een gieter en/of tuinslang. Zeker als het zomers tropische heet is, is een gieter of tuinslang nuttig om het de flora en fauna groen en fris te houden. 

7. Gazonverluchter

Een gazonverluchter, ook wel prikrol genoemd, is een prima gereedschap om het gazon goed te houden. Je prikt hiermee in de bodem, zodat het regenwater goed kan wegtrekken en de grasmat in een betere conditie blijft.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.