Hoveniers voor keukenhof

Hoe eenvoudig het misschien ook lijkt om zelf je tuin bij te houden of aan te leggen, het blijkt in de praktijk nog vaak een hele opgave. Het zelf beplanten van de border, het verwijderen van takken en bladeren zal in de meeste gevallen geen probleem zijn. Wil echter iets bijzonder met je tuin doen, dan kun je niet om de vakman heen. De hovenier is een echte specialist die verder kijkt dan de uitstraling van de tuin en je van waardevolle adviezen kan voorzien.

Van idee tot realisatie

Een hovenier kan het gehele traject, van tuinontwerp tot de realisatie van de tuin. Hij of zij is de een veelzijdig vakman of vakvrouw die tal van disciplines beheerst. Zo is de hovenier een botanicus, maar ook de persoon die de tuin ontwerpt en vorm geeft. Naast de meest voor de hand liggende werkzaamheden is hij ook een bekwaam timmerman en stratenmaker. Hij of zij zorgt niet alleen voor de beplanting, maar realiseert ook een terras en legt de looppaden aan. Kortom, wil je van je tuin echt iets bijzonders maken, dan kun je niet om deze vakman heen.

Een bijzonder project waarbij de kennis en ervaring duidelijk naar voren komt is de Keukenhof. Strikt genomen is het een immens grote tuin van maar liefst 32 hectare. Om die oppervlakte de unieke uitstraling te geven waar jaarlijks duizenden mensen op af komen zijn maar liefst dertig hoveniers bezig met de voorbereiding. Het is een monsterklus om alles op tijd klaar te hebben. De tulpenbollen worden door de kwekers gratis ter beschikking gesteld, elk jaar opnieuw. De directeur van de Keukenhof, Bart Siemerink, heeft het niet voor niks over het ‘showvenster van de Nederlandse bollenteelt. In totaal staan er tijdens de openingsdagen ruim 7 miljoen bolgewassen in bloei. Het zijn niet alleen tulpen, ook hyacinten, krokussen, narcissen, lelies en andere bolgewassen zijn te zien. 

De tuin laten ontwerpen

Vanzelfsprekend heeft niet iedereen een flink aantal hectares tot zijn of haar beschikking om deze om te toveren tot een klein paradijs. Toch is het inschakelen van een tuinman geen overbodige luxe. Je kunt bijvoorbeeld de tuin een complete metamorfose willen geven. Ook het betrekken van een nieuwbouwwoning is vaak een goede reden om het aanleggen van de tuin, eventueel gecombineerd met het periodieke onderhoud, uit te besteden aan de vakman. Afhankelijk van je wensen zal de vakman met een voorstel komen zodat de tuin recht doet aan je wensen.  Zijn kennis en ervaring zorgen voor een perfect resultaat waar je nog jaren van kunt genieten. Zo kan de tuinman je adviseren over de inrichting van de tuin, de planten, struiken en bomen die gebruikt kunnen worden. Het takenpakket is echter veelomvattend:
 

  • Het onderhouden van de tuin
  • Snoeien, trimmen en kappen van bomen, planten en struiken;
  • Reiniging van de tuin
  • De controle van planten en bomen
  • Onkruid verwijderen
  • Het planten, zaaien en bemesten
  • Insectenbestrijding;
  • T-elementen aanleggen en onderhouden.
  • Winterklaar maken van de tuin

Keukenhof

Eenmalig of periodiek onderhoud

Het inschakelen van een ervaren vakman zoals een tuinman kan voor verschillende werkzaamheden. Zo kun je hem of haar inhuren voor specifieke zaken als het laten aanleggen van specifieke tuinelementen of het laten verwijderen van bomen. Ook voor het periodieke onderhoud is hij of zij de aangewezen persoon. Door goede afspraken te maken weet je exact waar je aan toe bent en ligt je tuin er altijd prima bij. Heb je bijvoorbeeld een vrij grote tuin, dan kan het zinvol zijn om te kiezen voor het maandelijks laten onderhouden van je tuin. Het grote voordeel is dat de prijs over het algemeen lager ligt bij een opdracht voor periodiek onderhoud in vergelijking met eenmalige opdracht. De prijs voor het inhuren van een tuinman kan sterk verschillen en is vaak afhankelijk van het soort werkzaamheden. 

Het tuinonderhoud uitbesteden of zelf doen?

Het kan heel verleidelijk zijn om zelf de tuin te onderhoudenGoodgardn.nl begrijpt hoe belangrijk het onderhoud van je tuin- en kamperplanten is. Zodra je genoeg kennis en inzicht hebt, wordt het onderhoud een stuk aangenamer en makkelijker!. In veel gevallen kan dat een aardige besparing opleveren, maar vaak verkijkt men zich op de tijd die nodig is om een goed resultaat te behalen. Laat je de werkzaamheden over aan de vakman dan realiseer je daarmee een win-win situatie. Je tuin is perfect onderhouden en de kans is groot dat het sneller klaar is. Daarnaast beschikt de tuinman over de juiste apparatuur en materialen die je zelf niet altijd voor handen hebt.

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.