Hoe maak je je tuin klaar voor de zomer?

De zon laat zich weer steeds vaker zien! Is jouw tuin al helemaal gereed voor de zomermaanden? Als je er een beetje moeite instopt, maak je er dé beste plek van om te kunnen ontspannen deze zomer. We zetten graag voor je op een rijtje waar je aan kunt denken.

Geef de meubels een upgrade

Aangezien je tuinmeubels in weer en wind buiten staan, hebben ze misschien even een opknapbeurt nodig. Zo kunnen ze weer prima een seizoen mee! Met een nieuwe laag verf zien ze er tevens als nieuw uit, wat het plezier van het loungen in de tuin alleen maar groter maakt. Sigma verf is van een hoogwaardige kwaliteit, waarbij je kunt kiezen uit allerlei soorten verf voor het schilderen. Of je nu een opvallende kleur wilt of een basic tint: dat is natuurlijk aan jou om te bepalen. Let ook op de staanplaats van je meubels. Staan ze overdekt onder een afgesloten veranda of serre, waar geen regen bij kan komen? Dan is Sigma S2U Nova Satin een mooie optie om mee te verven. Ook als je geen vakman bent, krijg je een fraai resultaat met deze verf.

Nieuwe tuinmeubels

Zijn je tuinmeubelen echt al oud en eigenlijk te versleten om nog een jaar te gebruiken? Of wil je gewoon weer eens iets heel anders in je tuin? Dan kun je natuurlijk tevens denken aan nieuwe tuinmeubels. Misschien heb je nu bijvoorbeeld alleen een picknicktafel in de tuin staan, maar wil je ook eens kiezen voor een loungebank. Ook hier is het weer belangrijk om naar jouw wensen te luisteren. Zo creëer je de ideale tuininrichting.

De juiste planten in de tuin

Je wilt natuurlijk wel wat groen om je heen hebben in je tuin! Planten mogen daarom niet ontbreken. Als je geen groene vingers hebt, zijn er genoeg eenvoudige planten te vinden, die om weinig onderhoud vragen. Denk aan de klimop. Wil je juist meer tijd in het groen doorbrengen? Dan is een moestuin een goed idee. Het is een geweldig vooruitzicht om zelf groenten en fruit te verbouwen! Zie het als een nieuwe hobby.

Leuke extra’s in de tuin

Wil je helemaal uitpakken met de aankleding van de tuin? Dan kun je ook denken aan toffe extra’s! Je kunt het zien als een manier om de aankleding van de tuin volledig compleet te maken. De barbecue behoort bijvoorbeeld in dit straatje: als je ervan houdt, doe je jezelf een groot plezier met een luxe barbecue. Je kunt verder denken aan extra’s in de vorm van speeltoestellen, als je kinderen hebt. Een schommel, glijbaan of trampoline bijvoorbeeld! Of houd het wat simpeler, met een zandbak. Zo maak je het voor iedereen een groot plezier om in de tuin te vertoeven. Op naar een mooie zomer!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.