Hoe kies je de juiste douchekraan?

Op het gebied van douchekranen zijn er gigantisch veel opties en mogelijkheden. Dat maakt een keuze maken niet altijd makkelijker, want hoe zie jij door de bomen het bos nog? Wij leggen je daarom graag uit welke keuzes er zijn die jouw zoektocht naar de perfecte douchekraan een stukje makkelijker maken.

Verschillende modellen

Onderstaande vier modellen worden het meest gebruikt in Nederland.

Thermostaatkraan
Een thermostaatkraan is erg handig in gebruik. Door middel van deze kraan ben je verzekerd van een contante tempratuur. Ook onthoudt deze kraan altijd de temperatuur die je de laatste keer hebt ingesteld.

Douchekranen set
Met een set voor douchekranen heb je gelijk een complete set in huis. Deze set bestaat uit een kraan, kop, slang en stang. Doordat je alles in één keer koopt ben je verzekerd van een set die precies op elkaar is afgestemd.

Regendouche
Misschien wel de optimale douche ervaring krijg je met een regendouche. De extra grote kop maakt het douchen nog comfortabeler. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor ook een grote warm en koud water toevoer voor moet hebben.

Douchepaneel
Een douchepaneel geeft net dat beetje extra, zo zit er vaak een massagestraal of andere opties in verwerkt. Ook de afwerking van een douchepaneel zal in veel baskamers tot zijn recht komen.

In- of opbouwdouche

Ga je voor een douchepaneel of douchekraan set? Dan is de opbouwmethode de enige manier om dit te installeren. Op het moment dat je kiest voor een regendouche kun je kiezen tussen in- en opbouwdouchekranen. Een inbouwvariant geeft een extra luxe uitstraling, omdat de leidingen niet zichtbaar zijn. Deze manier van installatie zal wel meer werk met zich meebrengen.

Aanvullende opties

Naast de verschillende soorten kranen, zijn er ook genoeg opties. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een antikalksysteem, een kraan die beschikt over water spaarstand of koele behuizing. Als je goed uitzoekt welke soort kraan en optie(s) je wilt, zal dit achteraf een hoop werk schelen.

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.