Hoe je je gazon in topconditie houdt

Ligt er een prachtig gazon bij jou in de tuin? Dan weet je als geen ander dat het beste onderhoud van cruciaal belang is voor een gezond stukje gras. Vooral op het moment dat de temperaturen beginnen te stijgen en de zon steeds langer begint te schijnen, is extra zorg en aandacht net even wat belangrijker. Maar waar moet je eigenlijk beginnen met het verzorgen van je eigen gazon? En hoe weet je zeker dat je de plank niet misslaat? In dit artikel helpen we je erg graag op weg met een paar handige tips.
 

Zorg er altijd voor dat de grond in een optimale staat blijft

Als je er zeker van wil zijn dat het gras optimaal kan groeien, moet de grond natuurlijk in een goede staat zijn. Zorg er dus altijd voor dat de grond vochtig genoeg is. Je kunt hierbij denken aan het bewateren in de ochtend en in de avond. Want doe je dit op het warmste moment van de dag, dus in de middag? Dan verdampt het water sneller en maak je dus helaas niet optimaal gebruik van het water. Tip! Door in het najaar alvast een regenton in de tuin te plaatsen, kun je je tuin bewateren met het regenwater dat je eerder hebt opgevangen. En dat is wel zo goed voor het milieu!
 

Geef de grond een boost, vooral tijdens de warmste dagen van het jaar

Het hele jaar door is het een goed idee om naar de kwaliteit van de grond te kijken. Dit is nóg crucialer tijdens de warmste dagen van het jaar. Kies bijvoorbeeld voor kalk kopen bij Welkoop. Hierdoor geef je de grond meteen een boost en het krijgt alle benodigde voedingsstoffen. De planten in de plantenbakken geef je een boost door regelmatig verse potgrond toe te voegen. Voor je het weet heb jij je gazon weer in topconditie!
 

Alle benodigdheden koop je erg makkelijk online

En alle benodigdheden om de tuin een upgrade te geven? Die koop je gewoon erg makkelijk online, bijvoorbeeld bij een specialist zoals Welkoop. Hierdoor kun je je bestelling erg makkelijk aan huis laten bezorgen wanneer dat voor jou het beste uitkomst. Ook ben je hier aan het juiste adres voor een vrijblijvend advies en je krijgt meteen te horen wat voor soort producten het meest geschikt zijn voor je eigen tuin. Het is dus de hoogste tijd om snel je tuin een upgrade te geven.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.