Het einde van de kerstboom, tijd voor wat nieuws!

Nu de laatste afwas gedaan is en alle etensrestjes ingevroren zijn, is het de hoogste tijd om de kerstboom eruit te doen en hier een leuke vervanging voor te vinden. Nadat de feestelijke boom weg is word je ineens geconfronteerd met de leegte die hij achterlaat, maar niet getreurd! Er zijn een hoop oplossingen die het groen terug laten keren en  inspelen op de trends van het komende jaar.

 

Dé kamerplant trends voor 2022

Nu de kerstboom eruit is, kan er weer een kamerplant in. Kijkend naar de verwachte trends staan er een paar dingen centraal; kleur, feestelijkheid en excentriciteit. De binnen- en buitenplanten worden met elkaar in overeenstemming gebracht zodat het onderscheid steeds kleiner wordt. Binnen wordt buiten, en zo kun je in het voorjaar en op zomerse dagen diezelfde thuissfeer in de tuin ervaren. Allereerst kan een grote kamerplant natuurlijk een goede vervanging zijn voor de kerstboom. Met een ‘bougainvillea’ heb je een boomachtige kamerplant waarvan, met een beetje fantasie, de bladeren iets weg hebben van kerstversiering. Een aantal andere opties kunnen zijn: 

  • Epipremnum
  • Campanula
  • Caladium
  • Genista 

 

Recycle de kerstversiering

“Gewoon even een kamerplant erin” is makkelijker gezegd dan gedaan, want voorafgaand daaraan moet eers alle kerstversiering opgeruimd worden. Nu bestaan de ornamenten die je in de boom hangt al lang niet meer alleen uit kerstballen. Hiervoor worden tegenwoordig steeds vaker ook knuffeltjes, poppetjes en strikjes gebruikt. Voor wie het eigenlijk nog net te vroeg vindt om afscheid te nemen van het kerstgevoel is er een ietwat ongebruikelijke, maar leuke oplossing. Door een deel van de kerstversiering in de nieuwe kamerplant te hangen fleur je de boom gelijk op en hoef je minder op te ruimen. Dat het eigenlijk kerstversiering is hoeft natuurlijk niemand te weten.

 

Samen bezig blijven om de vakantie door te komen

Het aftuigen van de kerstboom om plaats te maken voor een kamerplant vergt een hoop tijd en energie, dus kun je het maar beter samen doen! Vraag bijvoorbeeld de kinderen om te helpen onder het mom van ‘quality time’, zij hebben immers toch vakantie en dit is een goed hulpmiddel tegen verveling. Als je nu een vlam hebt kan het een leuk date-idee zijn. Samen de kerstboom aftuigen, warme chocolademelk maken en knus onder een dekentje op de bank kruipen. Doe het hoe jij het wil, maar doe het samen!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.