Herfststukjes maken

Het is herfst! Dit betekent dat het vaker dan ooit regent en dat buiten activiteiten ondernemen niet erg handig is. Lekker op de bank een film kijken in de herfst is natuurlijk hartstikke leuk, maar creatief bezig zijn om je eigen huis een herfstsfeer te geven is nog veel leuker! Een herfststukje maken is makkelijker dan je denkt. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil. Een herfststukje hoeft helemaal niet duur te zijn, je kunt namelijk gewoon spullen uit de natuur plukken en deze gebruiken.

Bloemschikken herfst

Bloemschikken in de herfst is net even wat anders dan tijdens de drie overige seizoenen. In de herfst zijn er natuurlijke andere planten en bloemen in de bloei en zijn andere kleuren hip. Oranje, zwart en donkere kleuren zoals donkerrood en donkergroen; allemaal kleuren die je vaak terug zult zien in een herfststukje. Naast planten, bloemen en versieringen kun je natuurlijk ook zaden, noten en rozenbottels gebruiken. Alles kan en alles mag in een herfststukje die je zelf maakt. 

Herfststukje maken: stappenplan

In dit artikel vertellen wij je precies hoe je een herfststukje maken kunt. Zoals eerder vermeld kun je het jezelf zo moeilijk mogelijk maken, maar wij bieden je alvast de basis. Vanuit de basis kun je zelf kiezen voor welke soorten versieringen je kiest. Je kunt het allemaal zo gek nog niet bedenken of het is mogelijk. Volg het stappenplan en binnen de kortste keren heb je een prachtig herfststukje in huis staan. Het is moeilijk om een compleet stappenplan uit te werken omdat het bij het maken van een herfststukje vooral gaat om je eigen inspiratie en creativiteit. 

Wat heb je in ieder geval nodig voordat je aan een herfststukje begint?

  • Oasis of piepschuim
  • IJzerdraad
  • Versieringen naar keuze
  • Water
  • Tang
  • Schaal/vaas
  1. Als eerste zul je de oasis in water moeten weken voor minimaal drie uur. Dit zorgt ervoor dat de oasis water opneemt en zo blijven de natuurlijke versieringen gedurende de hele herfst gezond en mooi staan. 
  2. Ten tweede is het nodig om de oasis vast te zetten op een schaal of in een vaas naar keuze. Zorg ervoor dat deze schaal of vaas in dezelfde kleurtinten is als de tinten die je wil gaan gebruiken in het herfststukje. 
  3. Hierna kun je het beste beginnen met het bevestigen van het ijzerdraad aan alle versieringen. Deze versieringen kun je buiten in het bos plukken, in de tuin of kopen bij een tuincentrum in de buurt. Herfstbladeren en dennenappels zijn natuurlijk ook hartstikke leuke versieringen en kunnen ook als basis gebruikt worden. 
  4. Het plaatsen van de versieringen in groepjes zorgt voor een uitnodigende, gezellige en warme sfeer. Plaats de versieringen naar keuze en zo maak je jouw eigen herfststukje!

herfststukje-maken-goodgardn

Decoratietakken in een herfststuk

Een herfststuk zonder decoratietakken is natuurlijk niet compleet. Decoratietakken zijn eigenlijk nep takken. Als je decoratietakken in een herfststukje doet, dan blijft de basis altijd mooi. Het herfststukje met decoratietakken kun je dan gerust aanvullen met allerlei andere echte natuurlijke producten. Deze natuurlijke producten zul je wellicht een keer moeten vervangen omdat deze er niet meer mooi uitzien, maar de basis blijft zo hetzelfde. De decoratietakken kun je volgend jaar gewoon weer gebruiken!

Heb je een prachtig herfststukje gemaakt en wil je het met ons delen? Stuur ons dan een foto! Wij zijn hartstikke benieuwd naar wat jij hebt gemaakt. Wellicht heb je een herfststukje gemaakt met je (klein)kinderen, dit is namelijk een leuke activiteit voor een regenachtige herfstmiddag! Lekker warm aan de eettafel met een warme kop chocolademelk met slagroom. Succes met het maken jouw herfststukje en geniet van deze leuke herfstactiviteit. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.