Heb je wel eens gedacht aan plisségordijnen?

Hou je van praktisch en een tikkeltje luxe uitstraling, dan is het plisségordijn, ook wel plissés genoemd, de juiste keuze. Ze bestaan uit één laagje gevouwen stof, die zich als een harmonica opvouwt wanneer deze opgetrokken wordt. Doorgaans laat je een plisségordijn van boven naar beneden zakken maar er zijn er ook met een top down en bottom up functie. Sommige plissés hebben dubbele gordijnen die los van elkaar voor het raam getrokken worden. Ideaal, omdat je zo zelf bepaalt hoe veel licht er binnen komt (of naar buiten gaat). Het plisségordijn is er in ontelbaar veel soorten en maten en matchen goed in verschillende woonstijlen.

Wat is het verschil; plisségordijnen of duettes?

Ze lijken precies op elkaar maar zijn toch heel verschillend. Allereerst is er natuurlijk het visuele aspect; bij plisségordijnen blijven de koordjes zichtbaar omdat er maar 1 laag geplisseerde stof gebruikt wordt. Bij een duette wordt dit in het systeem weggewerkt. Een plissé is weer meer geschikt voor een woonkamer en keuken omdat deze de mogelijkheid geeft om een stof te kiezen die (semi) transparant is. Zo blijft er zicht naar buiten maar is je raam wel sfeervol aangekleed. In combinatie met mooie overgordijnen of inbetweens is het een prachtige manier om je kamer helemaal aan te kleden. En dan voor de gadget-liefhebbers, het kan echt!: Plisségordijnen die gekoppeld aan een wekker ’s morgens vanzelf opengaan. En later op de dag, wanneer het te warm wordt, gaan deze weer automatisch dicht. Op deze wijze kan slimme raamdecoratie voor lichtinval en een prettig binnenklimaat zorgen: koel in de zomer, warm in de winter. Na het installeren op het systeem op basis van jouw voorkeuren gaat alles vanzelf.

Vouwgordijnen op maat

Vouwgordijnen komen in de basis minder voor maar zijn prachtig en handig! Vouwgordijnen kunnen in bijna alle gordijnstoffen op maat gemaakt worden, gecombineerd met baleinen en stijl van afwerking zijn ze volledig aan te passen aan je eigen woonstijl. Hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld rolgordijnen of plissés. Door een eigen stof te kiezen heb je keuze uit prachtige structuren, luxe dessins, bijzondere patronen en kleuren. Baleinen zijn buisjes die in de horizontale tunnels worden geschoven. Hierdoor blijft het gordijn mooi strak op of in het kozijn hangen. Een vouwgordijn kan dienen van vitrage, inbetween tot overgordijn, dat bepaalt de dikte van de stof. Daarom is het van belang om vooraf te bepalen wat de functie van deze gordijnen moet zijn. Transparante stoffen zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor vouwgordijnen als alternatief voor vitrage. Het houdt de inkijk tegen terwijl er wel veel daglicht naar binnen komt. Kies je voor een dikkere stof, dan zullen de vouwgordijnen je meer privacy geven en de akoestiek in de ruimte verbeteren.De kleur van de vouwgordijnen en het soort stof bepaalt een groot deel van de uitstraling. Voor een landelijke woonstijl kies je voor natuurlijke tinten en linnen weving.  In een moderne woonstijl kunnen opvallende, primaire kleuren prachtig contrast in de ruimte vormen. Het mag wel duidelijk zijn dat er veel mogelijkheden zijn wanneer het gaat om het maken van een keuze met betrekking tot een uitgebreide collectie raamdecoratie, breed kleurenpallet, dessins en uitvoeringen.

Voor meer advies kan je het beste contact opnemen met de woninginrichter bij jou in de omgeving.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.