Wat kan je doen met hout in je tuin?

Hou je wel van zelf dingen maken en ben je gek op werken met hout? Dan kan je je hart helemaal ophalen met voorwerpen maken voor in de tuin. Hout kan je eenvoudig vinden bij een houtleverancier, zoals dehoutgroothandel.nl, of zelfs op websites zoals Amazon of bol.com. Op zoek naar leuke ideeën? Lees dan snel verder!

Hout online

Om iets moois te maken heb je uiteraard hout nodig. Dit kan je natuurlijk gewoon bij een bouwmarkt om de hoek halen, maar misschien zit die helemaal niet in je buurt óf je weet niet hoe je het hout dan thuis moet krijgen. Hout bestellen bij een houthandelaar online is dan een prima optie. Er is vaak een ruime keuze, je kunt er rustig voor gaan zitten wat je nu precies nodig hebt en het wordt gewoon eenvoudig bij je thuis afgeleverd. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Een houten tuintafel of tuinbank maken

Een heerlijke grote tuintafel of juist een klein ‘salontafeltje’ voor buiten. Het voordeel bij zelf maken is dat jezelf de juiste maat kan kiezen en zo dus precies die tafel in elkaar kan zetten die het mooiste of meest praktische is op je terras. Een mooie kleur verf en je hebt een prachtige blikvanger op je terras gecreëerd.  

Voor de vogeltjes en insecten in de tuin

Wil je de vogeltjes in je tuin graag houden? Zorg dat ze zich er thuis voelen. En dat kan ook door voor mooie plekjes voor ze te zorgen. Maak een voederplank op een hoge paal, leuke vogelhuisjes of misschien weet jij nog wel een ander leuk exemplaar te verzinnen om zowel voer als een waterbadje voor ze op te kunnen zetten. Ook een insectenhotel is prachtig zelf te maken!

Mooie schutting

Of je nu een schutting wil om een windvrij terras te verwezenlijken of omdat je een erfafscheiding nodig hebt: een mooie, degelijke schutting maak je toch vooral zelf! Van hout, uiteraard. Een hout specialist zal je hier goed bij kunnen adviseren welk hout het meest geschikt is.

Plantenbakken

Mooie, robuuste houten plantenbakken zijn niet moeilijk om te maken, maar wel heel mooi om te zien. Prachtig om ze rondom je terras te zetten of juist ergens op je gazon. Ook prima geschikt om er een mini-moestuintje in te beginnen! Maak ze zo groot als je zelf wilt en denk aan wieltjes als je ze eenvoudig wilt kunnen verplaatsen. Een grote, gevulde plantenbak verplaatsen valt immers niet mee!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.