Een tuinhuis om van te dromen? Dit is er allemaal mogelijk

Met een tuinhuis heb je ontelbaar veel mogelijkheden. Je kunt het als atelier gebruiken, als extra woonruimte of om gasten in te laten verblijven. En sommige mensen gebruiken een tuinhuis gewoon als rommelhok. In dit artikel staan 5 handige ideeën voor een nieuw tuinhuis.

Tuinhuis

1. Advies inwinnen

De eerste tip heeft niet zozeer met een bepaald type tuinhuis te maken, maar eerder met een verkenning van de mogelijkheden. Het is leuk om alles zelf te bedenken, maar als je er even niet uitkomt, weet dan dat er mensen zijn die hiervoor geleerd hebben. Interieuradvies kan je de goede richting op duwen. Sowieso is het al leuk om met een buitenstaander te sparren over wat er allemaal mogelijk is in je tuin. Zelf zie je uiteraard een hoop, en met je partner en je kinderen kom je al een heel eind. Iemand die voor het eerst jouw tuin ziet, komt tot andere inzichten.

2. Buitenkeuken

Het klimaat is aan het veranderen en als je de kenners mag geloven gaat Nederland veel warme zomers tegemoet. Weet je hoe gezellig het is om in de buitenlucht je eten klaar te maken? Ideaal voor als je visite hebt. Zelf sta je te koken in je tuinhuis met overkapping, terwijl de gasten van een drankje en een hapje vooraf genieten.

Voor een barbecue is een buitenkeuken overigens ook ideaal. De overkapping is perfect. Je staat altijd beschut, waardoor je geen last hebt van zon of een hevige onweersbui op een benauwde zomeravond. Een tuinarchitect kan je helpen bij het ontwerp van de perfecte buitenkeuken. De kosten van een architect kunnen aan de hoge kant zijn, maar dan heb je ook wat.

3. Loungeplek

Een tuinhuis om te chillen, ideaal toch? Je kunt het tuinhuis inrichten als tweede woonkamer. Handig voor als een van je kinderen vrienden wil uitnodigen en een beetje privacy wil. Bijkomend voordeel is dat je nooit meer ruzie hebt over wat er op televisie wordt bekeken. De een gaat gewoon in het tuinhuis zitten.

4. Thuiswerken

Tot enkele jaren geleden werd thuiswerken alleen gedaan door mensen die een bedrijf aan huis hadden en ondernemers die in de late uurtjes de boekhouding zitten te doen. Sinds corona werken veel meer mensen thuis. Een tuinhuis is een prima plek om thuis te werken. Je zit niet in je woonkamer, waardoor je niet wordt afgeleid door huisgenoten en niet in de verleiding komt om andere klussen te gaan doen. Check wel even bij de lokale autoriteiten of je een tuinhuis mag neerzetten als thuiswerkplek.

5. Hobbykamer

Een hobbykamer staat garant voor plezier, en een klein beetje voor ongemak. Want een hobby neemt tijd en ruimte in beslag. Hoe lekker is het om de hobby van jezelf of je partner in het tuinhuis te hebben. Niemand heeft er last van en je kunt naar hartenlust van je hobby genieten.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.