Een radiator is onmisbaar in je badkamer

Bij het uitzoeken van een radiator komt meer kijken dan je denkt, zoals plaats, capaciteit en het design. In dit artikel helpen we jou op weg bij het uitzoeken van de juiste radiator. Lees snel verder!

Bereken de capaciteit

Benodigde capaciteit van de radiator
Eerst moet je weten hoe groot de ruimte (lengte x breedte x hoogte) is en wat de gewenste temperatuur is van de badkamer, die meestal hoger ligt dan een slaapkamer of woonkamer. In een koude badkamer ga je niet lekker douchen of een heerlijk bad nemen. Bereken daarom eerst de benodigde capaciteit van de radiator door het aantal kubieke meters van de badkamer te vermenigvuldigen met het aantal Wattage per kubieke meter. We leggen het uit aan de hand van een voorbeeld. Stel, je hebt een badkamer met een inhoud van 15 kubieke meter x 93 Watt per m3 = 1.395W. In dat geval moet de radiator 1395 aan vermogen hebben voor in de badkamer.

Radiatoren

Aanvoertemperatuur

Je moet ook rekening houden met de aanvoertemperatuur. Deze is meestal maximaal 75 graden. In de nieuwbouw wordt vaak de lage temperatuursysteem toegepast, waardoor je een radiator nodig hebt met een hogere capaciteit. Omdat je niet altijd genoeg ruimte hebt om makkelijk de benodigde capaciteit te bereiken, zijn verschillende radiatoren uitgerust met bijvoorbeeld een dubbele rij buizen of lamellen.

Het oog wil ook wel wat

Wanneer je de capaciteit van je radiator weet, kun je op zoek gaan naar een prachtig design. Radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en maten. Een aluminium radiator heeft meer capaciteit dan een stalen radiator. Ook zijn er verschillende modellen. Ga je voor een echte eyecatcher of gaat jouw voorkeur uit naar een subtielere look? Denk bijvoorbeeld een hangende radiator met ronde of vierkante buizen. Ook kun je voor een design platte radiator kiezen die je kunt aanvullen met mooie accessoires.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.