Een bbq aansteken doe je zo!

Het zonnetje lacht ons toe. De nieuwe corona regels geeft ons ruimte om op voldoende afstand met een beperkt aantal mensen samen te komen. Ondanks de versoepelde omgangsregeling, is het zeer belangrijk de regels van het RIVM na te volgen. Goodgardn wilt jou begeleiden, om op een verantwoorde wijze samen te komen. Barbecueën is voor veel mensen een gezellige bezigheid tijdens warme dagen. Wat is nu leuker dan samen koken in de buitenlucht? Daarom adviseert Goodgardn jou graag in diverse bbq soorten, bbq benodigdheden en zelfs hoe jij je bbq moet aansteken! Lees snel verder, zodat jij binnen no-time je eigen bbq party met een kleine groep kan realiseren.

Mensen bbqen

De voordelen van een bbq ton

Een bbq ton is eigenlijk een andere naam voor een olievat bbq. Dit type barbecue is erg nuttig, want je kan deze ton op meerdere manieren gebruiken. Daarbij ziet een ton er stoer uit en geeft je tuin een moderne en industriële uitstraling. Door houten planken te plaatsen op de ton, heb jij binnen no-time een statafel gecreëerd. Ook is dit barbecue type een perfecte manier om na het eten te genieten van een zwoele zomerse avond. Eenvoudig verwijder je het rooster en wordt de bbq omgetovert tot vuurkorf. Zo kun je nog uren genieten van je tuin en gezelschap. Wellicht denk je bij het woord ‘olievat’ aan een oud, roestig object. Het tegendeel is waar. Er zijn namelijk legio professionele bedrijven die een bbq ton aanbieden. Sommige bedrijven Waarbij de hele uitrusting van nodige bbg materialen zijn inbegrepen. Je hoeft niet eens meer na te denken over het rooster, kooltjes en aanmaakblokjes.

Een stevige stenen bbq

De stenen bbq is steeds vaker terug te zien in tuinen. Het is logisch dat veel mensen voorkeur geven aan een bbq van steen, vanwege de vele voordelen van dit barbecue type. Deze bbq staat stevig en kan tegen allerlei weersomstandigheden. Daarbij heb je geen last van steek vlammen tijdens het bbqen met een stenen overkapping. Je eten blijft lang warm en verbrand minder snel. Daarbij vermijd je rookoverlast. Voor de do-it-yourself mensen, is het zelfs mogelijk om je eigen barbecue te bouwen. Met bakstenen, cement en een beetje vaardigheid heb jij binnen de kortste keren je eigen barbecue in elkaar gezet! Goodgardn begrijpt als geen ander, dat flora fanaten het liefst tuinieren. Heb jij geen tijd of energie om zelf een barbecue van steen in elkaar te zetten? Oriënteer je dan bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bouwen van een stenen bbq.

Spareribs gekruid

De compacte wegwerp bbq

De naam van deze barbecue verklapt al genoeg. Na het eten kan je de bbq weggooien. Een ultieme uitvinding voor mensen die graag kamperen of barbecueën in het park. Veel supermarkten zien de interesse groeien en bieden daarom een klein pakketje voorzien van aanmaakblokjes. Het is natuurlijk een barbecue die minder milieuvriendelijk en duurzaam is. Het grote pluspunt van dit type bbq is het lichte gewicht en compacte ontwerp. Hierdoor kan je de bbq gemakkelijk overal mee naartoe nemen. We raden je aan om goed op te letten bij het weggooien van de bbq. In het kader van milieuvriendelijkheid is het noodzakelijk de bbq in een speciale prullenbak weg te gooien. Gelukkig zijn de meeste parken voorzien van deze specifieke prullenbak.

Stappenplan: Hoe steek je een bbq aan?

Nu je wat meer kennis over bepaalde barbecue types hebt, is het handig om te weten wat de beste manier van aansteken is. Afhankelijk van het type barbecue en manier van koken kan je kiezen tussen houtskool of briketten. Houtskool is het beste materiaal, wanneer jij je eten wilt grillen. Dit komt door de hoge steekvlammen en temperatuur. Bij vlees, vis of voedsel wat lang moet garen zijn briketten de beste uitweg. 

Wat heb je nodig?

 • Houtskool of briketten

 • Brikettenstarter (als je kiest voor briketten)

 • Aanmaakblokjes

 • (Lange) aansteker of lucifers 

 • Rooster bbq

Stap-voor-stap aansteken

 1. Leg een onderrooster neer

 2. Plaats ongeveer tien aanmaakblokjes op het rooster

 3. Steek de aanmaakblokjes aan met lucifers of aansteker

 4. Plaats vervolgens een tussenrooster

 5. Vul deze laag met briketten of houtskool

 6. Plaats het grote rooster bovenop

 7. Zodra de kolen of briketten geen vlammen meer hebben, kan je beginnen met bbqen

Eet smakelijk!

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.