Dit zijn de beste inbouw BBQ's voor jouw DIY buitenkeuken

Ben jij gek van barbecuen en wil jij je tuin naar een hoger level tillen? Dan is een maatwerk buitenkeuken op jouw lijf geschreven. Met een reguliere barbecue vinden de voorbereidingen meestal plaats in de keuken. Een buitenkeuken biedt ruimte voor zowel mice en place als de werkelijke bereiding. Daardoor vormt de buitenkeuken het middelpunt van elke sociale bijeenkomst. Een maatwerk buitenkeuken maken is een uitdagend project voor de thuisklusser. In dit artikel bieden we tips rondom ontwerp, constructie, inbouwbarbecues en accessoires. Zo weet je zeker dat jouw DIY buitenkeuken project een succes wordt. 

Ontwerpen van een maatwerk buitenkeuken

Jouw DIY buitenkeuken project begint met een globaal ontwerp van de buitenkeuken. Stap 1 is het bepalen van de afmetingen van de buitenkeuken. Een buitenkeuken die naadloos aansluit op de rest van het tuinontwerp geeft een luxe uitstraling. Daarnaast wil je uiteraard optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Vervolgens moet je nadenken over de functionaliteiten van jouw buitenkeuken. Wat voor type barbecue wil je gebruiken, hoeveel aanrechtruimte heb je nodig en wil je een wasbak inbouwen of niet? Die inzichten bieden de basis voor de inrichting van jouw buitenkeuken. Algemeen advies luidt: Zorg in het midden van de buitenkeuken voor werkruimte en plaats de barbecue en of wasbak aan de zijkanten. Zo werk je centraal en heb je alles binnen handbereik. Tot slot is de materiaalkeuze van groot belang. De buitenkeuken is over het algemeen niet overdekt en wordt 365 dagen per jaar blootgesteld aan de elementen. Kies materialen die tegen vocht kunnen. Goede voorbeelden zijn beton, hardhout, natuursteen, tegels en roestvrijstaal. 

Verschillende soorten inbouw BBQ's

Vaak vormt de barbecue het middelpunt van de buitenkeuken. Een inbouwbarbecue sluit naadloos aan op het buitenkeuken ontwerp en dat zorgt voor het mooiste eindresultaat. Maar welk type inbouw BBQ moet je kiezen? Dat is grotendeels afhankelijk van de wensen die jij heb als outdoor chef. Een inbouw gasbarbecue biedt het gemak van snel opwarmen, eenvoudige temperatuurregeling en geen gedoe met houtskool. Een inbouw houtskoolbarbecue biedt de authentieke smaak van rook en vuur, een hogere temperatuur voor het grillen van vlees en de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende soorten houtskool en rookaroma's. Een inbouw kamado barbecue biedt veelzijdigheid met de mogelijkheid om te grillen, roken, bakken en braden. Het houdt de warmte goed vast, zorgt voor sappig vlees en een uitstekende temperatuurregeling. Een elektrische barbecue wordt afgeraden met oog op de slechte combinatie van vocht en elektra. 

Wat is de beste inbouw bbq voor mijn buitenkeuken?

De ontwikkelingen in barbecueland staan de laatste jaren niet stil. De keuze uit types, merken en uitvoeringen is overweldigend. Het is niet onvoorstelbaar dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Wij bieden houvast met een overzicht van de beste inbouw BBQ's. Op de lijst is ruimte voor zowel kamado's, gasbarbecues en houtskoolbarbecues. Bekijk onderstaand de beste inbouwbarbecues van gerenomeerde merken als Borreti, Grandhall, Green Egg, Weber en The Bastard. 

Grandhall inbouw BBQ's 

Grandhall inbouwbarbecues zijn succesvol vanwege hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en brede scala aan modellen en functies. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal en bieden langdurige prestaties in alle weersomstandigheden. Het merk combineert innovatie met traditioneel vakmanschap en biedt gebruiksgemak en nauwkeurige temperatuurregeling. Grandhall inbouw BBQ's worden gewaardeerd door barbecue-enthousiastelingen vanwege hun betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Of het nu gaat om grillen, roken, bakken of braden, Grandhall inbouwbarbecues bieden een uitstekende kookervaring. Bekijk hieronder de beste inbouw BBQ's van Grandhall: 

 

Boretti inbouw BBQ's

Boretti inbouwbarbecues zijn populair vanwege hun hoogwaardige kwaliteit, Italiaans design en uitstekende prestaties. Het merk staat bekend om zijn vakmanschap en aandacht voor detail, met robuuste constructies en duurzame materialen zoals roestvrij staal. Boretti inbouwbarbecues bieden een breed scala aan functionaliteiten, waaronder grillen, bakken en roken, waardoor ze geschikt zijn voor diverse kookstijlen. Ze zijn voorzien van handige functies zoals een nauwkeurige temperatuurregeling en geïntegreerde verlichting. Bekijk hieronder de beste inbouw barbecues van Boretti: 

 

Kamado BBQ inbouwen

Dankzij de ongekende grillresultaten zijn kamado barbecues tegenwoordig razendpopulair. Door de keramische kap is de kamado barbecue zeer warmtevast. Dat is ideaal voor het low and slow grillen van bijvoorbeeld brisket, spareribs of pulled pork. Kamado's zijn rond en sluiten daardoor minder goed aan op een vierkant aanrechtblad. Toch zie je steeds vaker dat men kamado barbecues gebruikt in buitenkeukens. Een buitenkeuken met een mooie Big Green Egg, The Bastard of Kamado Joe springt direct in het oog. Kamado's zijn vaak leverbaar in diverse maten. Overweeg welke maat barbecue het beste oogt bij de afmetingen van jouw buitenkeuken. Over het algemeen betreft dat de grotere kamado's:

 

Verrassende Inbouw accessoires voor jouw buitenkeuken

Met een scala aan aanvullende functies kan ik jouw maatwerk buitenkeuken naar een hoger niveau tillen. Een pizzaoven zou een uitstekende toevoeging zijn, waarmee je heerlijke zelfgemaakte pizza's kunt bakken met een knapperige korst en smeltende kaas. De pizzaoven voegt een authentieke touch toe aan je buitenkookervaring. Daarnaast biedt een plancha grill je de mogelijkheid om op hoge temperaturen te grillen, waardoor je perfect gegrilde steaks en groenten kunt bereiden met een sappige textuur en intense smaak. Als je van geroosterd vlees houdt, is een grillspit een fantastische keuze. Hiermee kun je grote stukken vlees langzaam laten roteren boven de warmtebron, waardoor ze gelijkmatig gegaard worden.

 

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.