Dit moet je weten voordat je een stalen hekwerk gaat aanschaffen

Staal geeft een robuuste en mooie uitstraling aan een hek. Het is duurzaam en sterk materiaal wat perfect gebruikt kan worden voor hekwerken. Stalen hekwerken geven een moderne uitstraling met een natuurlijk karakter. In veel tuinen een mooie en duurzame optie, daarom vertellen wij je graag wat jij moet weten voordat je een stalen hekwerk aanschaft.

Verschillende soorten stalen hekwerken

Je hebt de keuze gemaakt voor een stalen hekwerk. Dan zijn er nog vele vervolgkeuzes om te maken. Zo heb je bijvoorbeeld al vele verschillende soorten stalen hekwerken. Denk aan de keuze voor een tuinpoort, een dubbelstaafmat, hekwerken met doorlopende spijlen of juist gladde. Dit is een kleine greep uit de verschillende mogelijkheden van soorten stalen hekwerken. Bepaal vooraf dus goed wat je mooi vindt en verdiep je hierin. De kosten van het hekwerk verschillen in het soort hekwerk dat je kiest en of je hierbij bijvoorbeeld ook een poort kiest.

Hekwerk van staal

Een stalen hekwerk heeft palen nodig

Stalen hekwerken worden verbonden met elkaar met behulp van palen. De palen tussen het hekwerk verbinden het stalen hekwerk met elkaar. De palen hebben daarom een grote invloed op de uitstraling van het hek. Let bij aankoop van het hek dus ook goed op welke soort paal je kiest. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen drie verschillende soorten palen in het hek:

  • Tussenpalen
    Tussenpalen zijn eigenlijk tussen staanders van de hekken. Ze zorgen voor een directe verbinding tussen het stalen hekwerk.
  • Hoekpalen
    De hoekpalen worden zoals de naam al zegt gebruikt om hoeken te creëren. In hoeken kunnen namelijk niet dezelfde palen gebruikt worden als in een recht stuk. 
  • Eindpalen
    Eindpalen zorgen ervoor dat het hekwerk wordt afgesloten en het hek stevig staat. 

Deze palen kun je in twee verschillende soorten uitvoeren kopen. Zo heb je ronde palen en vierkante palen. Beide palen geven een andere uitstraling aan het hek.

Verschillende hoogtes en kleuren hekwerken

Simpele stalen hekken zijn sterk en duurzaam maar kunnen daarom ook intimiderend overkomen. In sommige gevallen is dit een pluspunt, in het geval van een duidelijke omheining en onbevoegde terreinen. Echter kan het in bijvoorbeeld achtertuinen wel als nadeel worden bevonden. Dit is niet nodig. Kijk eens naar verschillende hoogtes en kleuren van stalen hekwerken. In een achtertuin staat een lagere hoogte van een stalen hekwerk al minder intimiderend. Een hekwerk van MT Hekwerken kan je helemaal afstemmen op jouw wensen. Neem eens een kijkje voor de mogelijkheden. Zo kan je ook kiezen uit verschillende kleuren zoals zwart of groen, zo kan je de kleur aanpassen op de sfeer van de tuin. Zo wordt het een geheel en ervaar je zelf dat een stalen hekwerk helemaal niet intimiderend hoeft te zijn.

Personaliseer je hekwerk

Werk de tuin helemaal af en personaliseer je hekwerk met bijvoorbeeld een poort. Door de poort en het hekwerk op elkaar af te stemmen wordt het een eenheid in de tuin. Daarbij verhoogt een poort je privacy en beschermt het jonge kinderen en dieren tegen weglopen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.