Dit moet je weten over buitenkleden

Naarmate het weer van winter naar zomer verandert, is het fijn om tijd door te brengen op je terras, dek of patio en te genieten van je huis. Maar het kan lastig zijn om een buitenruimte te creëren die zowel functioneel als mooi is. Gelukkig kan een buiten vloerkleed van Volero daarbij helpen. Een buitentapijt voegt karakter toe en geeft zelfs de kleinste ruimte kleur en stijl. Het is speciaal gemaakt om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen. Hier lees je alles wat je moet weten over buitentapijten.

Do’s

Wanneer je aan het winkelen bent voor buitenmeubilair voor op je terras, dek of balkon, moet je ook denken aan een buitentapijt. Het kan echt het verschil maken in de uitstraling van je buitenruimte. Hier zijn enkele belangrijke tips: zoek een buitentapijt dat goed past bij je meubilair en decoratie, gebruik een ondertapijt eronder, denk na over de juiste grootte en vorm, kies een tapijt dat de ruimte mooi accentueert en zorg ervoor dat de poten van je meubels op het tapijt kunnen staan. Voor grotere buitenruimtes kan een groot buitenkleed van Volero echt een topper zijn.

Dont’s

Toch zijn er ook een paar dingen die je moet vermijden. Kies geen binnentapijt voor buiten, want die zijn niet gemaakt om tegen het weer te kunnen. Wees niet bang om een buitentapijt te kiezen met mooie kleuren en patronen, want dat kan perfect passen bij je buitenruimte. Maar zorg er wel voor dat je eerst het gebied opmeet waar je het tapijt wilt plaatsen, zodat je de juiste maat kunt kiezen.

Onderhoud

Het onderhouden van buitentapijten is meestal niet veel werk, maar het is belangrijk om ze goed te verzorgen zodat ze lang meegaan. Het gebruik van een ondertapijt is een goed idee, omdat het de levensduur van het tapijt verlengt en zorgt voor extra bescherming. Je moet ook regelmatig stofzuigen om ophoping van vuil te voorkomen. Zorg ervoor dat je de draaiende borstel van de stofzuiger verwijdert voordat je het tapijt stofzuigt. Je kunt ook een tapijtklopper, een bezem of zelfs een bladblazer gebruiken om vuil van het tapijt te verwijderen. Als er vloeistof op het tapijt gemorst wordt, moet je het snel schoonmaken om blijvende schade te voorkomen. De meeste buitentapijten kunnen in de wasmachine worden gewassen of afgespoeld met een tuinslang, maar controleer altijd het label voor de juiste instructies. Wanneer het echt koud wordt buiten is het verstandig om ze schoon te maken en op te bergen. Rol ze op met de onderkant naar buiten toe. Met deze tips kun jij optimaal genieten van een buitenkleed!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.