De opkomst van verticale tuinen: groen in je keuken!

De keuken zien we vandaag de dag als het hart van de woning. Het is een plek waar je maar al te graag bent en waar je geniet van het leven. Daarom is het ook meer dan begrijpelijk dat de keuken helemaal naar wens moet zijn en dat ieder element tot in detail moet kloppen. Zowel op het gebied van de indeling, de apparaten die zijn geïnstalleerd en natuurlijk de kleur van een goedkope keuken. Maar heb je ook al een keer goed gekeken naar de accessoires bij jou in de keuken? Je kunt namelijk vandaag de dag gaan voor een unieke twist, die je lang niet in iedere keuken terug ziet komen. Wie weet kies je er binnenkort al een keer voor om een verticale tuin te laten plaatsen. Is je interesse gewekt? Wat de grootste voordelen zijn van deze investering, lees je in dit blog.

Een verticale tuin is altijd erg makkelijk in de keuken te integreren

Want één ding is zeker: een verticale tuin komt overal in de keuken prachtig tot zijn recht. Bijvoorbeeld op het moment dat je ook meteen een keuze hebt gemaakt uit het aanbod nieuwe keukenbladen die hier perfect mee in overeenstemming zijn. Misschien ga je voor een tof blad in een betonlook of een luxe blad in een marmerlook met een grove adering. Door het blad een keer goed aan te pakken, weet je zeker dat de verticale tuin altijd erg eenvoudig kan worden gerealiseerd in een bijpassende stijl. Het maakt dus niet uit of het gaat om een plek in de keuken met veel licht of juist meer schaduw. Er zijn altijd wel geschikte planten te vinden voor de verticale tuin bij jou in de keuken in huis.

Je haalt op een erg speelse manier het buitenleven naar binnen

Borrelen aan de tuintafel. Lunchen op de loungebank. En barbecueën tot laat in de avond. Niets is er zo fijn dan lekker veel tijd door te brengen in de buitenlucht. En in de winter? Dan haal je dit buitenleven maar al te graag naar binnen. Met een verticale tuin om precies te zijn. Maar er is nog een ander belangrijk voordeel waar je meteen van profiteert. Ook is het de perfecte ultieme finishing touch voor de ruimte en het tilt de sfeer van de ruimte direct naar een hoger niveau. Het is een creatieve en originele manier om je persoonlijke smaak duidelijk terug te laten komen in de ruimte. 

Wat voor soort planten laat je graag terugkomen in de verticale tuin?

Het is niet zo gek dat een verticale tuin vandaag de dag gewilder is dan ooit onder woningbezitters. Want net zoals bij het design van een keuken, kun je ook bij een verticale tuin je smaak perfect terug laten komen en het helemaal op je eigen woning af gaan stemmen. Waarom? Je hebt de keuze uit tientallen soorten planten die perfect groeien bij veel zonlicht of juist veel schaduw. Klinkt goed, toch? Misschien heb je op dit moment al een specifieke voorkeur voor de planten die je maar al te graag terug wilt laten komen in een verticale tuin bij jou in de keuken. Dit maakt het uitzoeken ervan ook weer net even wat makkelijker om te doen.

Check altijd of de verticale tuin mooi in overeenstemming is met de stijl van de keuken

Het laatste waar je op zit te wachten, is dat het geheel een beetje rommelig over gaat komen bij jou in de keuken in huis. Check dus altijd van tevoren even of de verticale wand mooi in overeenstemming is met de stijl van de keuken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat spullen zoals servies en kookboeken netjes op kunnen worden geborgen in keukenkasten, voordat je aan de slag gaat met de verticale tuin in de keuken. Aangezien de verticale tuin de blikvanger van de keuken gaat zijn, is het een goed idee om het gebruik van woonaccessoires en keukenspullen in de ruimte te beperken. Je zorgt meteen voor een rustig en sereen totaalplaatje en de verticale tuin komt maximaal tot zijn recht. Dat is natuurlijk waar het uiteindelijk allemaal om gaat.

Uitermate geschikt voor ieder type ruimte

Het maakt niet uit wat de afmeting van de keuken bij jou in huis is. En het maakt ook niet uit hoeveel ruimte er dus ook beschikbaar is voor de verticale tuin. Doordat je zeker bent van maatwerk als je de verticale tuin bij een specialist haalt, geniet je altijd van een perfect totaalplaatje. Het is dus altijd een goed idee om je online wat verder te gaan verdiepen in alle varianten die er zijn. Hierdoor kun je meteen een snellere keuze maken voor de perfecte verticale tuin bij jou in de keuken. Kies je binnenkort ook voor deze fraaie investering?

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.