De nieuwste trends op het gebied van overkappingen

Permanente overkappingen zijn tegenwoordig erg populair om extra ruimte of een beschutte plek te creëren. De laatste jaren is er een toename van mensen die geld investeren in overkappingen en ze zijn populairder geworden dan ooit tevoren - waardoor ze één van de grootste trends van dit moment zijn! Of je nu zit te denken aan een houten veranda, een aluminium overkapping, er is voor iedere tuin een ideale overkapping. In dit artikel gaan we in op een paar van de nieuwste trends op het gebied van overkappingen.

Aluminium overkapping

  1. Kleurrijke ontwerpen

Een trend die steeds vaker voorkomt bij overkappingen, zijn kleurrijke ontwerpen. In plaats van effen kleuren te gebruiken voor de structuur, kiezen huiseigenaren steeds vaker voor gedurfde en levendige kleurenschema's. Een blauw prieel, een roze veranda, een diep grijs tuinhuis met overkapping. Waarom niet? Waarom zouden overkappingen geen mooie kleuren mogen hebben? Wellicht wil je wel meerdere kleuren in je overkapping terug laten komen. Dat doen we in ons interieur vaak ook, dus waarom zouden we buiten alleen maar voor grijs, donkergroen en bruin kiezen?

  1. Duurzame materialen 

Een andere positieve trend in deze sector is duurzaamheid, omdat hernieuwbare materialen worden gebruikt in plaats van traditionele producten zoals beton of staal, die niet milieuvriendelijk zijn. Om dit probleem tegen te gaan richten veel ontwerpers zich op natuurlijke stoffen zoals bamboe en kurk voor de productie. Dit helpt de ecologische voetafdruk aanzienlijk te verminderen bij projecten die veel bouwwerkzaamheden met zich meebrengen. 

  1. Geautomatiseerde systemen

Tot slot, iets wat we tegenwoordig opmerken in de moderne architectuur zijn de geautomatiseerde systemen die op de daken van overkappingen worden geïnstalleerd; denk bijvoorbeeld aan automatische rolsystemen waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel zon je toelaat op je zitplaats. Sommige daken worden ook belegd met zonnepanelen, om een deel van het energieverbruik mee op te vangen. Ook meteen fijn voor de energierekening. 

Kortom; er is genoeg mogelijk als het aankomt op het plaatsen van een mooie overkapping. Aan huis of los in de tuin, gekleurd of met een modern systeem. Verrijk je leefruimte op de manier die het beste bij jouw leven past en genieten extra van je tuin. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het verhogen van de waarde van je huis. Er zijn genoeg redenen om een overkapping aan je huis en tuin toe te voegen en met de trends van tegenwoordig, kun je de overkapping compleet naar jouw smaak inrichten. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.