Dé eyecatcher in jouw huis: de grote kamerplant

Een beetje groen in huis is nooit verkeerd. Je kan kiezen uit zoveel verschillende planten en formaten, maar wat wordt het? Ga je voor veel kleine stekjes of juist voor een echte eyecatcher, een grote kamerplant. Wij geven je X tips voor het uitkiezen van een mooie opvallende plant in jouw huis.

Tip 1: Bekijk goed waar de plant moet staan

Voordat je bedenkt wat voor plant je wilt hebben, wat is een mooie plek om deze potentiële groene vriend neer te zetten? Wanneer je kiest voor een plek in huis waar veel licht schijnt, moet je daar ook de plant op uitkiezen.

Een Dracanea, of wel drakenbloedboom, staat het liefst in de schaduw. Als je deze in de volle zon neerzet, zal hij dat niet heel fijn vinden en een minder lange levensduur hebben. Dat is natuurlijk hartstikke zonde!

Cheese plant

Tip 2: Zorg voor een goede pot

Plekje in huis gevonden? Check! Vaak onderschatten we hoe belangrijk een pot is voor de plant. Een grote kamerplant in een kleine pot staat onstabiel en de verhouding ziet er ook apart uit. Door een juiste maat te kiezen geef je de wortels meer ruimte om te groeien, kan de aarde meer vocht vasthouden maar ook maak je de verzorging een stukje makkelijker.

Tip 3: Vergeet je niet wat water te geven?

Het is opzich wel voor zichzelf sprekend dat een plant water nodig heeft om te leven, net zoals wij. Voor de personen onder ons die dat nog wel eens willen vergeten. Kies voor een kamerplant met een behoefte aan een licht vochtige grond, zoals een Strelitzia. Of ga voor een Yucca, deze plant heeft maar heel weinig water nodig.

Nu wil je graag zo’n mooie plant kopen, maar vind je het lastig om de juiste uit te kiezen? Op de webshop van 123planten kan je met keuzehulp filteren op de waterbehoefte, standplaats en hoogte van de plant. Als kers op de taart leveren ze deze prachtige kamerplant ook nog bij jou thuis af. Super handig toch?

Dus, wat wordt de eyecatcher in jouw woonkamer?

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.