De beste tuinlandschappen in videogames

Is het even te heet om buiten te zijn of heb je gewoon zin om een spelletje te spelen in plaats van je groene vingers aan het werk te zetten? Geen zorgen, er zijn namelijk genoeg videogames waarin je eindeloos kunt bouwen of kijken naar de prachtige tuinlandschappen. Zo is er voor iedereen wel een spel dat in de smaak valt. Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Minecraft; schep je eigen wereld

Minecraft staat niet bekend om de grafische hoogstandjes of de kwaliteit van het beeld. Het is echter wel een van de grootste videogames ter wereld, waar je letterlijk eindeloos kunt bouwen. Met uiteenlopende verschillende blokken bouw je kastelen met een eigen kasteeltuin, sluit je een gedeelte van een meer af om een vijver te maken, plant je zaden en start je je eigen moestuinBouw je eigen moestuin! Het geeft veel voldoening wanneer jij de planten, die je maandenlang met liefde verzorgt hebt, daadwerkelijk kunt eten. of boomgaard.

Ga je spelen met je kind erbij? Kies dan de modus ‘Creative’ of zet de ‘Survival’ op vreedzaam, waarbij je zelfs de nacht uit kunt zetten (altijd-dagmodus). Zo kun je ongestoord gaan bouwen in je eigen tuin, of bouw je een enorm paleis met omliggende tuinen zonder dat er mobs (vijanden) je komen storen.

Strange Horticulture

Ondanks de wat ondeugende naam is dit een spel waarbij je een eigen plantenwinkel hebt en aan de slag moet met het identificeren van planten met een botanieboek en klanten de juiste items moet gaven. Dit spel is ontwikkeld voor pc-gamers en heeft flink wat populariteit vergaard ondanks dat de basis van het spel bijzonder kleinschalig is.

Stardew Valley

Een spel dat veel grootschaliger is (en tegelijkertijd het grafisch niveau heeft van Minecraft) is Stardew Valley, waar je een familieboerderij hebt en ervoor moet zorgen dat alles goed groeit, zodat de boerderij er goed uit blijft zien. Tegelijkertijd kun je bij dit spel de omgeving verkennend, broeikassen bouwen en oude gewassen kweken zodat je meer kunt verdienen. Dit is een spel dat je prima zelf kunt ontdekken, maar er zijn ook veel handleidingen te vinden op het internet waarmee je het jezelf net even wat makkelijker maakt. Dit spel kan gespeeld worden op pc, Xbox en PlayStation.

Sims 4 (ja, echt)

Een andere game die geschikt is voor pc, Xbox en PlayStation, is Sims 4. In deze simulator kun je een complete tuin stap voor stap opbouwen en indelen naar je eigen wens. Download je de uitbreiding ‘Seasons’ dan krijg je nog veel meer mogelijkheden om je tuin tot in perfectie in te richten met de mooiste bloemen en prachtige struiken.

Voor je telefoon: Terrarium; Garden Idle

Wil je niet achter de televisie zitten of een monitor, maar wel een spelletje spelen waarbij je bezig bent met planten en bloemen? Dan is Terrarium; Garden Idle een leuke optie. Dit is een redelijk passief spel waarbij je wel op moet letten, want je planten en bloemen hebben een bepaalde hoeveelheid zuurstof nodig om te kunnen groeien. Hoe verder je in dit spel komt, hoe meer plantensoorten er beschikbaar komen, wat zorgt voor nog meer aantrekkingskracht.

Speel je graag mobiel? Dan kun je ook nog kijken naar (gratis) online gokkasten. Er zijn ongelooflijk veel videogames in het casino die te maken hebben met tuinlandschappen, planten en bloemen. Weet je niet waar je kunt spelen? De beste goksites voor Nederland kan je hier vinden.

Quiet as a Stone

Eerlijk is eerlijk; dit is écht iets voor jou, of echt helemaal niets. Dit is een kleinere game waarbij je zelf de wereld aanpast op een kleine kaart, waarbij direct een magische sfeer ontstaat en je gewoon even tot rust kunt komen. Wil je iets meer actie en een nóg vreemder spel? Kijk dan eens naar Untitled Goose Game, waarbij een gans op bezoek komt in de perfecte tuin…

Ontzettend breed aanbod aan spellen met tuinlandschappen

Wil je graag spelletjes spelen die met tuinen of tuinieren te maken hebben? Voor pc, PlayStation, Xbox en telefoons vind je lange lijsten met spellen die je direct kunt spelen. Bepaal van tevoren eerst wat jij wilt; sommige spellen zijn bijzonder actief, waar anderen prima op de veranda gespeeld kunnen worden met een drankje in alle rust. 

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.