De beste robotmaaiers van 2023

Robotstofzuigers, robotmaaiers en andere machines zijn op de markt gebracht om ons leven beter te maken. Er is veel verschil tussen prijs en kwaliteit van de verschillende robots. Hoe weet je welke robotmaaier je moet kopen? Betaal je niet te veel geld voor een luxe robotmaaier terwijl je maar een simpele nodig hebt. We hebben daarom de beste robotmaaiers van 2023 voor je geselecteerd. Neem zeker een kijkje bij Reoverview.nl voor de tien beste robotmaaiers.

Testcriteria

De consumentenbond heeft een uitgebreide test uitgevoerd op 26 verschillende robotmaaiers. De robots zijn onderworpen aan allerlei testen en werden beoordeeld op meerdere eigenschappen. 

Maaiprestaties

Een robotmaaier moet natuurlijk goed kunnen maaien, dat is een van de belangrijkste eigenschappen. Je wilt dat de maaier ook werkt als het gras nat is, of lang. Ook is het belangrijk dat hij alle hoekjes en randjes goed meeneemt. 

Accuverbruik

Het is fijn als je een robotmaaier kiest die een voldoende grote accu heeft voor jouw tuin. De grasmaaiers worden geselecteerd op hun energieverbruik en hoeveel geluid ze maken tijdens het werken.

Gebruiksgemak

Een andere eigenschap die wordt beoordeeld is het gebruiksgemak van de grasmaaier. Is het eenvoudig te installeren en te gebruiken? Hoe moet je de grasmaaier legen en onderhouden? Er wordt op al deze punten gelet.

Voor- en nadelen robotmaaier

Het grootste voordeel van een robotmaaier is dat je het niet zelf hoeft te doen. De robot maait op regelmatige tijdstippen en houdt het gras kort. Een nadeel van de robot is dat het voorwerpen in het gras niet herkent. Als er bijvoorbeeld een honden- of kattendrol ligt, zal het er vrolijk doorheen maaien en zit de hele machine onder.

Beste robotmaaiers 2023

We hebben enkele van de beste robotmaaiers voor je geselecteerd.

Bosch Indego S+

Het handige van deze grasmaaier is dat het te besturen is met je telefoon of tablet via een app. Deze robot heeft een Smartmowing functie. Hiermee houdt de robot zelfs rekening met de weersvoorspellingen.

 

 

Gardena Sileno Life

Deze robotmaaier is er in verschillende uitvoeringen zodat je kunt kiezen voor maximaal 750, 1000 of 1250 vierkante meter. Je kunt de Gardena Sileno Life ook met een app bedienen of met Bluetooth. Door de Spot Cutting functie maait het ook op moeilijk bereikbare plekken. Zoals de naam Sileno al aangeeft, is deze maaier met 58 dB een van de stilste robotmaaiers.

 

 

Worx Landroid M700

De Worx Landroid staat bekend om zijn slimheid. De sensor is zo ontwikkeld dat het niet over objecten rijdt of in vijvers kan vallen. Deze robotmaaier is erg stil met 67 dB en er zijn verschillende modellen beschikbaar. 

 

 

 

 

De bovenstaande grasmaaiers zijn geselecteerd als een van de beste robotmaaiers. Uiteraard is het belangrijk om te kijken naar je eigen behoeften voordat je een robotmaaier gaat kopen. Meet de grootte van het te maaien oppervlak en bepaal je budget. Aan de hand daarvan kun je andere eigenschappen bepalen. Vind je het belangrijk dat de maaier de besturen is met de app, of ga je liever voor een goedkoper model? We hebbenbegin 2023 andere type grasmaaiers getest, lees daar ook meer informatie over handgrasmaaiers en elektrische grasmaaiers.

Als je eenmaal een robotmaaier hebt gekocht, moet je het gazon afbakenen. Let hierbij op dat je goed de randjes meeneemt en dat je een geleidingsdraad naar het oplaadstation legt. Zorg er ook voor dat je de robot regelmatig onderhoudt. Leeg de grasmaaier op tijd en maak het af en toe schoon. Buiten dat, geniet van de tijd die je overhoud nu je niet meer zelf hoeft te maaien.

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.