De afweging tussen potgrond en tuinaarde

Aarde is aarde, toch? Het klinkt logisch, maar het is toch niet helemaal waar. Zeker nu er zoveel soorten aarde en potgrond aangevuld worden met extra voedingsstoffen voor specifieke bloemen en planten. Het aanbod is groot en je kunt maar beter net wat te veel weten dan te weinig. Je begint natuurlijk met het aanleggen van een moestuin of het groeien van bloemen en planten met een reden. Het zou zonde zijn als jouw plan uiteindelijk in duigen valt doordat je de verkeerde grond of aarde gekozen hebt. Openhaardhout Gigant heeft zowel universele als waterproof tuinaarde en potgrond in hun assortiment. Wat nu het verschil hiertussen is lees je verderop!

Wanneer gebruik je tuinaarde?

Zoals de naam eigenlijk al zegt gebruik je tuinaarde in de tuin, waar je het over een groot oppervlakte kunt verspreiden. Je kunt kiezen voor bemeste- of onbemeste tuinaarde, afhankelijk van de planten die erin moeten groeien. Voor de planten die behoefte hebben aan een zuurdere grond is dit een betere optie dan potgrond. Daarnaast is het zwaarder en daarmee beter geschikt voor grotere planten met dikkere, stevigere wortels. Tuinaarde in een pot doen heeft niet zoveel zin voor kleinere planten. Het is te moeilijk om goed bij het water te komen, omdat de wortels niet sterk genoeg zijn om door de grond heen te komen. 

Wanneer gebruik je potgrond?

Potgrond is van nature geschikt voor kleinere bloemen en planten, maar ook zeker aan het begin van de levensfase van grotere planten. Doordat de grond minder zwaar is en een lagere dichtheid heeft, is het geschikt voor jonge planten om in te groeien en een mooi wortelstelsel te maken. Wanneer ze dan groot genoeg zijn kun je ze verpotten naar een grotere pot, of naar de tuin waar ze verder kunnen groeien in geschikte tuinaarde. Openhaardhout Gigant heeft een ruim aanbod aan verschillende soorten potgrond zodat ook hier in Nederland de natuurlijke leefomgeving van elke plant zo goed mogelijk kan worden nagebootst. 

Potgrond

Waterproof tuinaarde en potgrond

Dit klinkt je misschien gek in de oren, maar het bestaat! Waterproof tuinaarde en potgrond. Dit houdt in dat de grond evenveel water opneemt als elke andere soort, alleen houden ze dit ook langer vast. Dit maakt het ideaal voor mensen die nog wel eens vergeten de planten water te geven, veel op reis zijn of op een plek wonen met weinig regenval. Uitgedroogde grond neemt moeilijker vocht op,maar bij waterproof tuinaarde of potgrond hoef je je daar in ieder geval niet druk om te maken! Is waterproof iets voor jou?

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.