Creatief bezig zijn met hout: inspiratie voor een nieuw creatief project

Wie houdt van een beetje klussen, vindt zijn weg vast wel met een stuk hout. Hout is niet alleen een prachtig materiaal, maar kan daarnaast ook een duurzaam materiaal zijn dat lang meegaat en daarnaast niet erg belastend is voor het milieu. Ben jij van plan om aan een nieuw creatief project voor in de tuin te beginnen? Dan hebben wij hier een paar leuke ideeën voor jou! Het is hierbij wel belangrijk dat je voor een houtsoort kiest die goed tegen weersomstandigheden kan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan douglashout. Deze houtsoort is een duurzame houtsoort die erg sterk is en goed tegen invloeden van het weer kan. Douglashout is bijvoorbeeld goed bestand tegen schimmels. Door de juiste houtsoort te kiezen, kan je extra lang van je creatie genieten!

Bloembakken

Kan jouw tuin wel wat meer groen en gezelligheid gebruiken? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf bloembakken in elkaar te zetten! Bloembakken van douglas hout zijn ideaal voor het kweken van groenten, kruiden of bloemen. Het douglas hout kan goed tegen vocht en is sterk genoeg om zware potten te dragen. Je kunt hier zo creatief zijn als je wilt. Je kunt bloembakken maken die je op de grond plaatst, maar ook die je aan de schutting of aan het hek kunt hangen.

Tuinmeubelen

Omdat douglas hout zeer geschikt is om buiten te gebruiken, is deze houtsoort ook zeer goed bruikbaar om je eigen tuinmeubelen mee te maken! Zo kan je bijvoorbeeld een mooie duurzame loungebank, tuinstoelen of misschien een picknicktafel. Een van de voordelen van het maken van je eigen tuinmeubelen is natuurlijk dat je deze volledig zelf kunt ontwerpen en op de gewenste maat kunt maken. Daarnaast kan je natuurlijk trots aan jouw gasten vertellen dat zij op jouw eigen gemaakte kunstwerk zitten.

Een tuinhuisje

Voor de echt ambitieuze creatievelingen onder ons, kan het een idee zijn om zelf een tuinhuisje of een overkapping aan je huidige tuinhuisje te bouwen. Creëer een gezellige ruimte waar je kunt ontspannen en gezellig kunt eten, of bouw een extra opbergruimte waar je je fietsen en gereedschap kunt stallen.

Een pergola

Een pergola kan ook een erg mooie toevoeging aan jouw tuin zijn. Een pergola kan dienen om een gedeelte van de tuin af te dekken, maar ook om hier klimplanten overheen te laten groeien. Een leuke klus met een mooi en praktisch eindresultaat dus!

 Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende dingen voor in de tuin die je met hout kunt maken. Zo kan je bijvoorbeeld met planken hardhout een eigen vlonder aanleggen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.