Comfortabel na-zomeren: handige tips voor een heerlijk najaar in de tuin

Hoewel de zomer zijn hoogtepunt al heeft bereikt, wil je natuurlijk het liefst toch nog wat extra tijd buiten doorbrengen. Met de herfst in zicht en de temperaturen die langzaam beginnen te dalen, is het tijd om je tuin klaar te maken voor een heerlijk najaar. Hieronder vind je handige tips om je tuin na de zomer comfortabel en sfeervol te maken. Van praktische tips tot decoratie ideeën, lees snel verder voor een heerlijk najaar in de tuin.

Opruimen en snoeien

Nu de zomer voorbij is, is het de perfecte tijd voor een grote schoonmaak in de tuin. Verwijder gedroogde bloemen en plantenresten om ervoor te zorgen dat schimmels en ongedierte geen kans krijgen zich te verspreiden. Geef bloemen en planten extra voeding om de overgang naar het najaar te ondersteunen. Snoei ook de bomen en hagen om ze te beschermen tegen de herfststormen. Zo geef je jouw tuin een frisse start voor het najaar.

Vernieuw je zithoek

Er is geen betere tijd om een nieuwe zithoek aan te schaffen voor in je tuin dan nu. Want als het goed is heb je de hele zomer doorgebracht op een lekkere loungebank of aan een tuintafel, en is deze misschien wel aan vervanging toe. In het najaar kun je prachtige tuinmeubels aanschaffen voor een leuke prijs! Kijk daarom zelf online voor leuke items en meer informatie. Maak de zithoek gezellig met kussens en plaids en kies voor een warmtelamp of haard om extra warmte te creëren.

Maak gebruik van sfeerverlichting

Ben je minder fan van die lange donkere avonden? Het kan juist zo gezellig zijn! Zeker met een heerlijk verlichte tuin. Sfeerverlichting zorgt namelijk niet alleen voor veiligheid, maar het creëert ook een gezellige sfeer. Kies bijvoorbeeld voor elegante lantaarns, speelse buitenlampen of romantische lichtslingers.

Maak gebruik van natuurlijke elementen

Maak het plaatje compleet en breng de natuur naar je tuin met stijlvolle elementen. Gebruik accessoires in natuurlijke materialen zoals hout, rotan en jute. Plaats bloempotten van terracotta of creëer een moestuinbak met gezonde groenten zoals wortelen, bieten en kool. Door het toevoegen van de natuurlijke elementen wordt je tuin niet alleen mooier, maar ook gezonder. En kun je hier het hele najaar nog van genieten!

Met deze handige tips kun je genieten van een heerlijk najaar in de tuin. Van snoeien tot sfeerverlichting, en van zitplekken tot bloemen, er zijn veel manieren om deze overgangsperiode te omarmen en te genieten van je eigen tuin. Of je nu graag buiten dineert of wilt ontspannen in de frisse lucht, hiermee kom je het najaar zeker warm en comfortabel door. Met deze tips maak je jouw tuin helemaal klaar voor het najaar!

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.