Beste tips om alles uit je tuin te halen!

Ben jij ook niet tevreden over je tuin en zou je er meer uit willen halen? Een grote tuin die je eigenlijk niet gebruikt is zonde. Om meer buiten te zijn kan je een aantal dingen doen, je tuin beter onderhoud bijvoorbeeld. Als je tuin er goed uitziet dan besteed je hier ook meer tijd, lees in deze blog meer over hoe je je tuin kan upgraden zodat ook jij veel tijd in de tuin kan besteden.

Onderhoud je tuin 

Niemand zit graag in een tuin die helemaal verwilderd is, als dit het geval is zit je hier niet vaak. En om constant bezig te zijn met onkruid weghalen en gras maaien is niet iets wat iedereen wil. Als jij niet teveel onderhoud aan je tuin wil, dan kun je overwegen om tegels te nemen. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder onderhoud hebt. En je kan het ook makkelijk opfleuren door een boompje of plant in een bak te zetten. Zo heb je alle voordelen van de planten, maar is het makkelijker om het te onderhouden. Dit is fijn want iedereen zit graag in een goed onderhouden tuin.

Voedsel op bruin houten tafel - Tuintips

Een onderkapping of veranda

Iedereen in Nederland weet dat je niet altijd even fijn in de tuin kan zitten. Er is vaak regen en het is niet altijd even warm. Om toch op koude of natte dagen te kunnen genieten van de tuin kan het een goed idee om een overkapping of veranda aan te schaffen of te maken. Hier zit je fijn in alle weersomstandigheden. Als je tot in de koudere maanden gebruik wilt maken van de veranda kun je hier dan ook een kacheltje of een heater plaatsen, zo kun je zelfs genieten van je tuin in de winter! Je kan hem zelf maken maar je kunt ook het enorme aanbod bekijken op de website van Moduhout.

Breng een beetje kleur in je tuin

Het kan ook helpen om wat kleur in je tuin te brengen, dit kan makkelijk op een aantal verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld je schutting schilderen, zo ziet alles er weer strak uit, dit kan in een felle kleur maar ook in een neutrale kleur.

Ook kun je makkelijk kleur brengen door bloempotten te nemen en hier mooie bloemen in te doen die de tuin opvrolijken. Of leuke meubels die kleur in de tuin brengen. Al deze tips kunnen je helpen om je tuin een makeover te geven. Hopelijk zorgen ze ervoor dat je meer gebruik van je tuin zal maken.

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.