Berenklauw drogen

Berenklauw is een plant die gedroogd hartstikke mooi als decoratie in huis gehouden kan worden. Als je de plant tegenkomt in het wild moet je niet gelijk gaan plukken, deze plant is namelijk giftig voor de mens! Je kunt het beste wachten tot de berenklauw gedroogd is, of je kunt een gedroogde berenklauw kopen in de winkel.

Berenklauw als decoratie

Berenklauw is een hartstikke mooie plant die erg populair is om te gebruiken als woondecoratie. De berenklauw is veel in woonmagazines terug te zien en verliest nooit zijn charme. Ieder jaar opnieuw is de berenklauw weer populair als decoratie! Het gaat wel om de gedroogde versie van de berenklauw, want als deze niet gedroogd is kun je er brandwonden van krijgen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de berenklauw altijd goed droogt voordat je deze als decoratie gaat gebruiken. Je kunt de berenklauw in vaas kopen bij een bloemist, maar je kunt de berenklauw ook zelf plukken en drogen en deze daarna in een prachtige vaas naar keuze plaatsen.

Berenklauw plukken

Wanneer kun je berenklauw plukken?

Eigenlijk kun je het beste de berenklauw plukken als deze al gedroogd is, als deze uitgebloeid is dus. Zo voorkom je dat spelende kinderen of honden alsnog het giftige sap op hun krijgen. Ook scheelt dit veel tijd en energie omdat je de berenklauw niet zelf hoeft te drogen. Je kunt de gedroogde berenklauw in het najaar plukken en deze is dan ook niet meer giftig! Zo voorkom je de vervelende en gevaarlijke blaren en je bespaard jezelf veel tijd.

Berenklauw plukken

Zelf berenklauw plukken kan, als je maar goed beschermd op pad gaat. Berenklauw is giftig voor de mens, aan berenklauw plukken kun je brandwonden overhouden! Pas dus goed op met het plukken van berenklauw, want deze jeukende en rode plekjes gaan pas na twee weken over. Met deze tips zorg je ervoor dat je goed beschermd bent tegen de berenklauw:

  • Zorg ervoor dat je huid goed beschermd is door lange mouwen en handschoenen te dragen.
  • Neem een broodmes mee, dit is prima om de steel van de berenklauw door te snijden.
  • Pluk niet te vroeg! Als je te vroeg de berenklauw plukt, dan kan de steel gaan hangen en staan de stelen niet mooi uit elkaar.
  • Zet een veiligheids bril op als je de berenklauw plukt, dan krijg je het sap niet in de ogen.

Het beste kun je berenklauw plukken als deze al gedroogd is. Dit is beter voor jezelf en voor de natuur. Pluk de berenklauw dus nooit als deze nog in de bloei staat.

Berenklauw drogen

Hoe droog je een berenklauw? Als je de berenklauw plukt als deze uitgebloeid is, dan is deze al gedroogd. De berenklauw zal verder drogen in huis, maar hier hoef je niet zoveel meer aan te doen. Zorg ervoor dat je de berenklauw altijd laat drogen aan de plant. Als je de berenklauw toch zelf gaat drogen, dan is de kans groot dat deze slap gaat hangen!

Berenklauw gedroogd

Berenklauw gedroogd kopen

Omdat berenklauw zo populair is als woondecoratie, kun je berenklauw gedroogd kopen op verschillende plekken. Gedroogde berenklauw, waar is dat te koop? Je kunt berenklauw gedroogd kopen bij een bloemist of een woondecoratiewinkel. Veelal kun je gedroogde berenklauw kopen in het najaar, aangezien dat het moment is dat de berenklauw gedroogd is.

Berenklauw drogen of berenklauw plukken is dus niet zonder gevaar, maar als je lang genoeg wacht totdat de berenklauw gedroogd is kun je dit prima doen. Pas wel op want berenklauw plukken en drogen is in sommige gemeenten verboden. Gedroogde berenklauw is verder niet gevaarlijk, dus daar hoef je je in ieder geval geen zorgen om te maken.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.