Altijd mooi gras

Kunstgras is een product dat gebruikt kan worden voor diverse doeleinden. Er zijn verschillende soorten grastapijt met verschillende kwaliteiten en prijzen. De kwaliteit van grastapijt wordt bepaald door de samenstelling, duurzaamheid, veiligheidsnorm, het gewicht en het uiterlijk. Er zijn diverse belangrijke eigenschappen die de kwaliteit en het uiterlijk bepalen. Het uiterlijk wordt bepaald door het vezeltype, de backing, het gewicht en de hoogte van de grasvezels.

Tuin grastapijt

Er zijn bepaalde typen kunstgras die voor een specifiek doel geschikt zijn. Zo is er specifiek kunstgras voor tuinen, sportvelden en speeltuinen. Kunstgras voor de tuin dient fraai van uiterlijk te zijn en gebruiksvriendelijk. Bij dit type gras wordt 5 tot 10 kilo silica zand per vierkante meter in het gras gestrooid om het gras te stabiliseren. Kunstgras voor tuinen kenmerkt zich door een hoge dichtheid aan vezels per vierkante meter.

Kunstgras

Veilig

Grastapijt kopen dat gecertificeerd is door TNO of voldoet aan de Europese normen als de EN71-3 zijn veilig voor mens en dier. Kunstgrassen voor particulieren maken geen gebruik van rubbergranulaat, maar van speciaal gefilterd silicazand.

Onderhoud

Een van de reden van aanschaf van kunstgras is de onderhoudsvriendelijkheid. Met kunstgras is er nauwelijks onderhoud. Af en toe vegen en bladeren en takken verwijderen is voldoende. Door af en toe te borstelen met een harde bezem blijven de vezels overeind staan. Bij het aanleggen van grastapijt is de ondergrond en waterafvoer belangrijk.

Kunstgras voor de tuin betekent geen gele plekken, geen onkruid, maar een mooi groen grastapijt. Kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling wat nauwelijks is te onderscheiden van natuurlijke grasmatten. De aanschaf en aanleg betekent wel een investering. Daar staat tegenover dat u zich geen zorgen hoeft te maken over onderhoud zoals gazon maaien en bemesten. Vrije tijd mag wat kosten. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.