Alles wat je wilt weten over horren voor in huis

Bij horren wordt vaak direct gedacht aan het buiten houden van vervelend ongedierte in de warme zomermaanden. Alhoewel ze daar uiteraard uitstekend voor dienen, heeft het plaatsen van een hor in of voor je raam of deur nog veel meer voordelen. Hier vind je alles wat je wilt weten over horren!

Soorten horren

Er bestaan vele soorten en maten horren. Naast de bekende en zelfs ietwat ouderwetse pendelhordeur en trekdeur- of raamhorren met een veer, is de keuze inmiddels reuze! De populairste op een rijtje:

Dubbele plissé hordeur

Een oorspronkelijk Japanse vouwoplossing voor grote oppervlakten, omdat het horgaas niet oprolt, maar wordt opgevouwen. Perfect voor schuifpuien, tuindeuren en serres.

Dubbele rolhordeur

Evenals ideaal voor bredere deuropeningen. Deze hordeur is zo vormgegeven dat een deel van de deur gebruikt wordt als doorgang en het andere gedeelte op z’n plek blijft.

Inklem raamplissé

Een strak model hor voor in een raam, met hetzelfde gaas als de hordeur. Schuift geruisloos open en dicht, ideaal voor de slaapkamer.

Inklemhorren

Ideaal voor draaikiep ramen en gemakkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is de hor in de raamopening klemmen.

Voordelen van horren

En dan nu de vraag: waarom is een hor dan precies zo fijn? De voordelen lichten we hier toe:

Ventilatie

Met een hor kun je zonder zorgen de ramen en deuren lekker openzetten. Naast dat dit zorgt voor een aangename frisheid in huis, is de frisse lucht die hierdoor (gefilterd) binnenkomt ook nog eens goed voor je gezondheid.

Ongedierte

Geen enkele gemene stekende mug die je slaapkamer nog binnenkomt met een hor voor je raam. Bovendien houdt een hor niet enkel kleine insecten tegen, maar vooral in de winter kunnen muizen en ratten de warmte op komen zoeken bij jou in huis. Ook deze houdt je met een hor buiten de deur.

Pollen

Nóg een voordeel van een hor is dat rondzwevende pollen die menig hooikoortspatiënt hevig doet snotteren, worden tegengehouden door het gaas van de horren. Zo kan je zelfs als hooikoortspatiënt in de lente- en zomermaanden genieten van frisse buitenlucht in huis.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.