Aangevallen door een wespennest? Dit moet je doen!

In de zomer ondervinden veel huishoudens de ergernissen die een wespennest met zich mee kan brengen. De wespen zoemen tot laat op de avond rond je hoofd, nemen plaats op je boterham met jam of de rand van een glaasje fris, enzovoorts. Wat moet je doen, wanneer je gestoken wordt door een wesp? Of nog beter, hoe kun je dit voorkomen? Een van de mogelijkheden die je hebt is het maken van een eigen wespenvanger. Veel heb je hier niet voor nodig. Een lege plastic fles is al voldoende! Snijd de bovenzijde van de fles en steek deze op z’n kop terug in het overgebleven stuk. Vul de fles met een laagje siroop en wacht tot de eerste wespen zich melden!

Zorg dat het gif uit de huid gezogen wordt

Bij een wespensteek wordt een heel klein beetje gif in de huid gespoten. Dit zorgt voor een reactie, die we herkennen aan de zwelling op de huid. Daarbij zorgt een wespensteek vaak korte tijd voor een behoorlijke pijn! Door het gif uit de huid te zuigen, kan de zwelling voorkomen worden. Het is belangrijk dit direct na de wespensteek te doen. Het slimst is het gebruik van een speciale zuignap voor wespensteken. Zo voorkom je dat je het gif per ongeluk doorslikt, als je dit uit de huid zuigt.

Een wespennest verwijderen in de tuin

Om een nieuwe wespensteek te voorkomen, is het raadzaam het wespennest zo spoedig mogelijk te verwijderen. Zelf een wespennest verwijderen is vaak niet mogelijk. De wespen zullen al snel agressief worden, met nieuwe steken tot gevolg. Verstandiger is het om hier een professionele ongediertebestrijder voor in te schakelen. Dergelijke partijen zijn in iedere grote stad actief en beschikken over de kennis, ervaring en hulpmiddelen om het wespennest op een efficiënte wijze te verwijderen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.