6 x tips om jouw tuin een stuk groener te maken

Je tuin is de perfecte plek om te beginnen met een groener leven. Wil je iets milieubewuster in het leven staan en je tuin letterlijk meer kleur geven? Dan zijn er een aantal leuke manieren om je tuin bewust groener te maken én voor het oog ook een groene oase te creëren. Hier lees je 6 x tips om je tuin en terras groen te kleuren!

Planten verpotten

Bloemen en planten

Meer kleur toevoegen aan je tuin kan natuurlijk heel simpel zijn. Gewoon een paar mooie groene planten in stijlvolle plantenbakken van plesanto. Kies bewust voor planten en bloemen die jou aanspreken en die een vleugje groen toevoegen aan jouw terras. Zet de plantenbakken bij elkaar om de kleur wat meer te laten overheersen en probeer gewoon het een en ander uit qua opstelling. Dit alleen al maakt een enorm verschil op een anders zo “kaal” terras.

Gekleurde meubels

Verf je houten tuinmeubels in een subtiele groen tint om zo meer kleur op je terras te krijgen. De kleur groen heeft een positief en ontspannend effect op de mens en zorgt er dus naast een mooi plaatje ook nog eens voor dat je lekker relaxt in de tuin kan zitten. Vind je groene meubels iets te heftig? Kleed je tuinzitje dan aan met een paar leuke groene sierkussens.

Moestuintje

Door je eigen groente en kruiden te verbouwen in de achtertuin, kun je op een hele duurzame manier je eigen eten kweken. Begin klein met een aantal kruiden zoals munt of basilicum en breid de moestuin steeds meer uit. Voor je het weet kun je een hele maaltijd klaarmaken met groente, kruiden en misschien zelfs fruit uit je eigen achtertuin!

Composteren

Composteren is één van de beste dingen die je voor je tuin kunt doen. Dit proces verrijkt de grond met voedingsstoffen, waardoor je planten sterk en gezond groeien. Bovendien verminder je de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt. Composteren is gemakkelijk te doen en vereist geen speciale apparatuur. Je kunt gewoon een hoekje van je tuin reserveren voor een composthoop of investeren in een kleine bak om binnen te bewaren.

Gazon aanleggen

Een makkelijke en snelle manier om de kleur groen te laten zien in de tuin is natuurlijk door gras aan te leggen. Als je werkt met grasmatten of zoden gaat dat wel een stuk sneller dan wanneer je het gras zelf zaait. Maar je kan er hoe dan ook een groot oppervlak mee kleuren.

De buitenmuur verven

Last but not least: doe eens gek en verf de buitenmuur groen. Muren hoeven absoluut niet saai te zijn, dus pak de verfkwast uit de kast en ga ervoor!

 

 

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.